Din acel moment mi-am promis că niciodată în viață nu mă voi lăsa sedusă de bărbați însurați

Să ştiți că nu doar de la oameni de calitate putem învăța ceva bun, dar şi de la cei care provoacă suferință, care au un comportament urât, rece şi indiferent. Mă simt o norocoasă pentru simplu fapt că am avut un tată care nu m-a iubit. Poate că sună straniu, dar datorită indiferenței, suferinței care mi-a oferit-o, m-am maturizat. Am înțeles mai bine viața. Am realizat că lumea nu e aşa cum pare, că trebuie să fiu atentă pe cine cred, cui mă dăruiesc. Tata o înşela pe mama. Avea o femeie mai în vârstă ca el. O cunoşteam, deoarece ne-a prezentat-o ca o bună prietenă. Nu era mai frumoasă decât mama. Nu avea 90 60 90. Dar el ținea la ea. Îi oferea toți banii. Apoi avea tupeul să-i cumpere mamei haine. Desigur că de proastă calitate şi nu pentru vârsta ei (mama fiind cu mult mai tânără).

Nu o adoram. Nu o suportam şi nu-mi plăceau acele zile când venea în vizită. Într-o zi mama a protestat pentru că stătea prea mult pe la noi. O durea că nu o respectă, că o crede de proastă şi îşi permite să-şi aducă amanta acasă. Nu voi uita niciodată acel moment când tata cu un cablu o loveşte pe mama, pentru că şi-a spus supărarea şi a cerut respect. Acea femeie privea liniştită fără să intervină. Nu înțelegeam cum poate să zâmbească când mama țipa de durere. Până la urmă nu era o copilă naivă, era o femeie în vârstă…

Atunci am realizat cât e de urât să fii un om cu inimă rece, cât e de neomeneşte să te bucuri de suferința altora, să lipseşti nişte copii de hainuțe, rechizite şcolare, mâncare, doar ca să te întreții pe tine. Din acel moment mi-am promis că niciodată în viață nu mă voi lăsa sedusă de bărbați însurați, nu voi provoca suferință unor suflete nevinovate. Fiecare femeie alege cine vrea să fie. Nu am dreptul să critic, să judec viața cuiva. Dar aş dori ca acele femei care sunt amante să nu uite că viața e un bumerang. Atât.

Cu drag ,Mary!