Diferența dintre tine și el: tu doreai doar să fii iubit, el mă și iubește!

Ai fost cândva o stea pe cerul meu. Acum strălucești pe un alt cer. Nu-mi lipsești și nici nu te caut în altcineva. Unii zic că-i imposibil să nu te doară despărțirea de cel pe care l-ai iubit. Cei care suferă și duc dorul după iubirile din trecut, nu au realizat că fericirea nu se sfârșește acolo unde se sfârșește o relație. Căutând părți din trecut în alt om, mergi spre nefericire, te minți că ești împlinit, dar de fapt ai un gol enorm în sufletul și mintea ta. Fac compromisuri, dar nu sunt făcută pentru sacrificii. Despărțirea de tine nu mi-a provocat durere, dimpotrivă, mi-a a dus liniște și pace spirituală. Asta nu înseamnă că nu am fost fericită cu tine.

Am uitat ce făceam când eram împreună, ce preferințe aveai. Ți-am uitat vocea și zâmbetul. Am uitat tot ce este legat de viața ta. Dar omul care cândva a făcut parte din viața și lumea mea, nu l-am uitat. Este imposibil să uit oamenii, mai ales pe cei care au fost o parte din mine. Nu-ți pot uita existența și nici nu mă pot preface că nu te știu, ești o experiență din viața mea.

Perfect nu ești, nici eu. De aceea nu e corect să-ți reproșez sau să te învinovățesc. Am și eu vina mea. Ai și tu dreptatea ta. Aș decădea la cel mai murdar nivel dacă aș arunca în tine cu vorbe murdare. Frumos ți-am spus „Adio”. Frumos te voi respecta. Poate că pe alocuri ai fost egoist și indiferent, dar acesta ești tu, iar eu nu te pot schimba dacă o fac doar pentru mine.

Ieri am fost doi. Azi suntem separați. Nu sufăr, nu că nu te-aș fi iubit, dar pentru că am atins maturitatea și capacitatea de a nu mă agăța cu orice preț de oamenii care au o altă cale. Azi e o zi obișnuită și totuși ceva s-a schimbat. În fiecare zi sunt iubită. Da, m-am îndrăgostit. Am în viața mea un alt bărbat. Nu-l voi compara cu tine și nici nu te voi face să te simți de nimic. Doar că vreau să știi de ce pe el l-aș ține mereu de mână.

Diferența dintre tine și el este: tu doreai să fii iubit, el mă și iubește. El îmi demonstrează prin fapte că-i pasă de mine și de sentimentele mele. Îmi este alături când sunt bolnavă și stresată. Își recunoaște greșelile și își cere iertare. Nu doar ofer, dar mi se și oferă. Îți zic toate astea cu speranța că vei înțelege cel mai important lucru: într-o relație contează reciprocitatea și nimeni, absolut nimeni nu este obligat să stea lângă un om indiferent și rece.

Nimeni nu este forțat să-ți dăruiască totul, dar tu să nu-i oferi nimic în schimb. Trebuie să conștientizezi că dragostea are nevoie de două inimi care sunt pe aceeași latură a povestei care o trăiesc doi oameni.

Cu drag, Mary.