Diferența dintre a fi iubită cu adevărat de un bărbat și a avea nevoie de tine

Poți să iubești din toată inima un om, să te atașezi de sufletul său, să vrei mai mult decât o poveste trecătoare. Poți să lași loc pentru conexiune emoțională, pentru încredere și sinceritate, dar nimic nu are rost dacă omul de alături are un interes egoist.

Nu este suficient să-l vezi alături de tine, să știi că această relație mai este valabilă, să trăiești o iluzie și să speri că totul va fi bine. Acele sentimente profunde nu pot ascunde intenții manipulatoare, o nevoie de moment, o pasiune trecătoare.

Iubindu-te, va face tot posibilul să aducă siguranță și liniște între voi, să îți demonstreze că îi pasă și este alături de tine, să te convingă că vrea mai mult decât o aventură. Iubindu-te, va căuta soluții și va răspunde la întrebări complicate.

Nu are timp să te mintă, să se joace cu emoțiile tale, să îți controleze lumea, să denatureze realitatea. Știe cât de multă instabilitate poate aduce un comportament toxic, o atitudine indiferentă, acele pretenții exagerate.

Fiind lângă un bărbat care doar are nevoie de tine, nu există acea deschidere emoțională, acea empatie, acea dorință de a fi bine. Îi pasă doar când are un interes, are atât de multe așteptări și este mereu orgolios, egoist, frustrat.

Nu vrea să se implice mai mult, să accepte compromisul, să cedeze în momente tensionate. Nu vrea să depună mai mult efort, să ofere ceva, să te asculte cu atenție. Este mereu detașat, instabil emoțional, nepregătit pentru o relație sănătoasă.

Poate pleca în orice moment

Poate lăsa în urmă totul, știind că nu a fost atât de important pentru el. Poate judeca și critica, fără să se gândească cât de mult vei suferi, cât de multă durere va aduce în sufletul tău. Nu există loc pentru sinceritate, pentru afecțiune și grijă.

Vrea tot mai mult să controleze lucrurile, să profite de sensibilitatea ta, să apeleze la anumite trucuri ieftine pentru a te păstra aproape. Atunci când vrei să-i vorbești despre lucruri importante și cauți să-ți deschizi sufletul, nu este aproape.

Fiind iubită de un bărbat, nu vei găsi manipulare și comportamente toxice, nu vei fi judecată și umilită. Dimpotrivă, îți va aduce liniștea în inima ta, se va implica de fiecare dată, te va susține cu drag și va face tot posibilul să fii bine.

Din partea acestui bărbat nu există frustrare și aroganță, nu există interpretări inutile și judecăți ieftine. El vrea să te descopere cu adevărat, să te asculte și să te înțeleagă, să se apropie emoțional de tine, să renunțe la orice reacții egoiste.

Ești prioritatea lui, ești femeia care contează enorm și pentru care ar lupta și ar demonstra oricând. Te iubește cu adevărat, te încurajează mereu, te ajută în toate, este cel mai bun prieten al tău și acea persoană de încredere.

Lângă el trăiești recunoștința și afecțiunea, atașamentul sincer și devotamentul. Știi că totul are rost, știi că este mai mult decât o emoție de moment, mai mult decât un interes, mai mult decât pasiune și nebunie.

© De Vorbă cu Tine