fb

Dezechilibrul energetic într-o relație: cum îți dai seama că există și ce poți să faci pentru a readuce liniștea

Totul este foarte simplu. Semnalul faptului că ai investit prea mult într-o persoană este supărarea pe ea, iar faptul că ai luat în exces de la acea persoană – iritarea.

Ambele sentimente au proprietatea de a se agrava și a crește, chiar dacă nu simți acest lucru din start. Într-o relație, cel mai des, oferim ceva cu speranța că vom obținem același lucru în schimb. Dacă nu obținem nimic, îi mai dăm o șansă.

Dacă persoana nu a înțeles? Dacă persoana este timidă și nu se poate decide? Lista îndreptățirilor poate continua la nesfârșit. Iar spre final, suntem decepționați și nu înțelegem esența problemei.

Până la acest moment orice respect față de partener dispare. Iubirea, cu condiția că a existat înainte, devine una distructivă, afecțiunea devine tot mai distanțată, iar momentele de euforie sunt o raritate. Și apoi simțim un sentiment acut al supărării. Lacrimile nu se lasă mult așteptate. Jurăm că niciodată nu vom repeta această greșeală fatală, însă după câteva clipe alergăm în întâmpinarea partenerului.

E trist că majoritatea persoanelor cred în iluzia că neapărat va exista un feedback. Foarte des acesta niciodată nu apare, iar energia consumată nu este apreciată în nici un fel.

A iubi este ceva, a fi în stare să îți manifești iubirea este un lucru absolut diferit. Multe relații ar fi mai longevive dacă partenerii și-ar destăinui așteptările și dorințele.

Deoarece acest lucru practic nu se întâmplă, multe cupluri suferă de lipsa de armonie în relație. Din acest motiv, persoanele suferă schimbări emoționale, de caracter, și chiar fizice. Ele devin mult mai pesimiste și pasive. Treptat dispare motivația și ambițiozitatea. Un lucru extrem de important este că oamenii devin mult mai închiși, atât în relație, cât și în afara ei.

Este greu să înveți să creezi și să păstrezi acest echilibru. Teoretic totul este clar, iar când vine vorba de practică lucrurile o iau razna. Cel mai important sfat este să te hotărăști decisiv dacă vrei să fii împreună cu omul de alături. Dacă ai dubii, niciodată nu vei fi complet determinată pentru o schimbare benefică.

Totodată, dacă la începutul relației persoana se implică energetic în exces, sau din contra – nu în deajuns, atunci cât nu ai încerca să te menții pe o poziție neutră va avea loc o cotitură radicală.

Din punctul de vedere al psihologiei e important să fii în armonie cu tine însuți înainte să te implici într-o relație.

Source :

econet