Devotamentul unei femei îl vezi când bărbatul nu are nimic. Devotamentul unui bărbat îl vezi când acesta are totul

Nu ai nevoie de un bărbat care să-ți fie alături doar când ești bine. Nu ai nevoie de o femeie care să te iubească doar când ai totul. Dragostea până la urmă nu înseamnă doar săruturi, orgasme și țineri de mână. Mai e încredere. Mai e devotament. Mai e testul din fiecare zi pe care conștient îl treci.

Nu e neapărat să înșeli, să minți sau să trădezi un ideal comun ca să faci un om să se îndepărteze. Să rupi o relație. Felul în care percepi viața alături de cineva te schimbă, cum schimbă și deznodământul unui sentiment. Felul în care iubești îl vezi cu adevărat în două momente: când ți-e tare bine și când omului de alături îi e foarte greu. Restul sunt doar momente.

Devotamentul unei femei îl vezi când bărbatul nu are nimic. El are aceeași dragoste pentru tine, aceleași mâini puternice care să te strângă în brațe, aceeași încredere pentru ziua de mâine. Nu mai are portofelul plin, trece printr-un moment mai greu, îți explică asta. Dacă îl vei iubi, vei rămâne. Ba mai mult, îl vei susține, vei căuta să vii cu soluții, cu încrederea că totul va fi bine.

Dacă vei fi una din delicatele care vor selecta fericire, avuție și putere la un bărbat, vei reproșa. Sau vei trăda. Sau vei pleca. Dragostea de genul alintări, zâmbete și momente frumoase o poate trăi oricine. Să trăiești știind că cel de alături nu-ți poate oferi totul, mai ales că ești fată de bani gata și e trist dacă nu mergi azi cu mașina, e mai greu.

Devotamentul unui bărbat îl vezi când acesta are totul. Ea rămâne la fel. Tu te schimbi. Găsești în bani sau în faimă a doua femeie de lângă tine. Începe să-ți placă o altă viață. Să arunci cu vorbe pe care altădată le considerai o înjosire. Începi să răspunzi prost, considerând că banii îți permit mai multe. Începi să acuzi. Sau rămâi la fel.

Împarți cu omul de alături victoria unui prezent și recunoști că asta se întâmplă inclusiv pentru că ea ți-a fost alături. Cucerești la fel. Iubești la fel. Faci aceeași cafea dimineața și împarți același pat seara. Unii nasc o mie de motive că nu merge, pe când singurul motiv e că el nu vrea să meargă. Și dacă o mașină face diferența, ce treabă mai are sufletul? Îți recunoști devotamentul iubind sincer, nu frumos.

Devotamentul unei femei îl vezi când bărbatul nu are nimic. Devotamentul unui bărbat îl vezi când acesta are totul.