fb

Detaliul important care consolidează relația: ştiinţa confirmă asta!

Potrivit cerectărilor realizate de Universitatea de stat din Appalachia, unul dintre indicii unei relații sănătoase este umorul prezent într-o relaţie. Chiar și sarcasmul, în limite rezonabile, este benefic.

Știința relațiilor

Când ne referim la relații sănătoase, mulți sunt de părerea că există anumite reguli indispensabile: respectul, onestitatea și abilitatea de a merge la compromis. Dar există și alți factori la fel de importanți, în dependență de partener, ca: simțul umorului, existența unor scopuri comune și simpatia.

Un indiciu important

În studiile realizate de oamenii de știință, un alt factori pentru o relație funcțională este obisnuința de a-ţi tachina partenerul.

Cracateristici dinstinctive

În orice relație există nuanțe. Vorbesc despre caracteristicele fiecărui partener care, de obicei, rămân ascunse de publicul larg. Ele pot fi chiar și unele vicii ale noastre.

Glumește pe seama partenerului

Atunci când în baza unor ciudățenii ale partenerului glumim pe seama lui, stabilim o conexiune puternică cu acesta. Prin această acțiune tu declari: ”Sunt conștient de toate imperfecțiunile tale și te accept așa cum ești”.

Nu ataca partenerul prin glume

Este important ca glumele asupra partenerullui să nu fie usturătoare. Nimănui nu îi place când glumele se transform în batjocură. Glumele și comentariile făcute într-o manieră pozitivă au un efect de vindecare. În acest context, partenerul va avea destulă încredere în tine pentru a te lăsa mai aproape.

Râsul este cel mai bun medicament

Nu în zadar se spune că vechile proverbe sunt pline de înțelepciune. Unul este: ”Râsul este cel mai bun medicament”. Partenerii care sunt capabili să râdă împreună de propriile defecte experimentează mai puțin stres și învață să se accepte reciproc.

Dezbaterile pozitive

Un alt avantaj al umorului și bunei dispoziții este că le permite partenerilor să își rezolve mai eficient conflictele.

Ce înseamnă asta? Prin adăugarea umorului în situații tensionate, veți putea ajunge la un acord mult mai ușor.

Umorul îmbunătățește imunitatea

Cercetătorii au descoperit că râsul contribuie la îmbunătățirea imunității. Spune-i partenerului să se simtă liber să râdă când dorește, pentru că acest lucru este benefic pentru sănătatea lui.

Cel mai potrivit moment pentru intimitate

Stresul este un adevărat ucigaș al libido-ului. Pe când simțul umorului te face mult atrăgător din punct de vedere intim.

Source :