Detaliul care îți va transforma relația: cum să începi să iubești fără a avea așteptări

În dragoste nu există negocieri sau înțelegeri. Tot ce trebuie să faci este să alegi: ești cu acea persoană sau nu. Ceea ce se află între acceptare și respingere sunt doar scuze obosite și egoiste.

Pentru a iubi fără să ai prea mari așteptări, trebuie să fii împăcată cu tine însăți.

Uneori, atunci când îți deschizi sufletul în fața cuiva, nu ești înțeleasă. Înțelege doar că poți face față oricăror încercări și dureri, că poți avea încredere în forțele proprii. Dacă îți vei pune toate speranțele în cineva, trebuie să înțelegi că la baza așteptărilor stă nevoia.

Nevoia ca ceilalți să te accepte, să te aprobe, să spună cât de demnă și puternică ești ca persoană. Dacă te vei aprecia și vei fi mulțumită de ceea ai devenit, nevoia respectivă va dispărea.

Vei înțelege cine este demn de iubirea ta.

Pentru a iubi fără să ai prea mari așteptări, trebuie să înveți să prețuiești ceea ce ai.

Oamenii din jurul tău nu sunt proprietatea ta, nu poți încerca să-i schimbi sau să aștepți ceva de la ei. Cu cât mai mari așteptări ai, cu atât mai tare rămâi dezamăgită. Tot ce poți face este să apreciezi ceea ce ai și pe cei care îți sunt alături. Bucură-te când cineva face parte din viața ta și lasă-l să plece fără vreo remușcare atunci când vine timpul.

Pentru a iubi fără să ai mari așteptări, trebuie să realizezi că nu totul este în puterile tale.

Fiecare om are propriile neajunsuri și nu ești deloc obligată să lupți cu ele. Într-o relație de dragoste ai două opțiuni: fie accepți pe cineva așa cum este, fie îl lași să plece din viața ta.

Pentru a iubi fără să ai mari așteptări, trebuie să te iubești pe tine însăți.

Încetează să anulezi întâlnirile programate din timp, doar pentru că cineva și-a adus aminte de tine. Nu îți face programul în dependență de persoana care mereu nu are timp și se răzgândește. Ai nevoie de cineva pe care să te poți baza, iar cea mai potrivită persoană ești tu însăți. Prietenii tăi își pot schimba părerea sau planurile, însă doar tu nu te vei trăda și nu te vei abandona niciodată. Fă un efort: fii cea de care să te poți mândri.

Pentru a iubi fără să ai prea mari așteptări, dorințele tale trebuie să fie oneste.

Dacă vrei să ai în viața ta doar oameni sinceri și deschiși, trebuie să fii tu unul. Fii ceea ce trebuie să fii.

Sursa :