Despre latura ascunsă a căsniciei

Dacă divoțul realmente ar rezolva ceva, atunci mariajul ar fi inutil și am avea doar persoane fericite în jur. Statistica însă,arată că acest lucru este relevant doar de la caz la caz.

În practică, atunci când întemeiem noi relații întâmpinăm aceleași probleme. Ideea constă în faptul că problemele vechi se ascund în noi înșine. Deci, oriunde nu am pleca, ele vin după noi.

Ar fi stupid, în așa caz, să căutam partenerul perfect care ne-ar scuti de toate problemele.

Într-o oarecare măsură fiecare căsnicie este ”egală”. Soții se aseamănă între ei mai mult decât ei înșiși realizează. De exemplu femeile care au avut parte de tați agresivi, de cele mai dese ori ajung să se căsătorească cu bărbați duri.

Optimișii se cuplează cu optimiști. Pesimiștii se simt mai bine în compania persoanelor pesimiste.

Cel mai important motiv al divorțurilor este realizarea subită și prea târzie a realității.

Dacă, în cadrul căsniciei, un soț se axează doar pe partea negativă a partenerului, problema se ascunde în sine. O altă relație nu va avea mai mult success decât cea prezentă.

Trebuie să te asiguri că ai găsit partenerul potrivit. Cineva care se combină bine atât cu latura ta bună, cât și cu cea pe care o păstrezi în umbră. Pentru acest lucru trebuie să fii îndeajuns de curajos pentru a-ți vedea punctele slabe.

Dacă vei continua să te crezi mai presus decât soțul/soția ta, riști să rămâi blocat. Vei avea nevoie de multe meditații și timp personal pentru a te cunoaște și a te accepta.

Doar atunci când îți vei vedea latura din umbra vei putea construi o relație armonioasă și trainică. Cum afli dacă ți-ai depistat sau nu partea ascunsă? E simplu. Vei înceta să îți învinuiești partenerul de propriile eșecuri și nefericiri.

Doar atunci când ambii soți realizează această realitate și acceptă să o înfrunte, ei pot crea o echipă de succes.