Despre frumusețea urii într-o relație!

Vreau să vă spun ceva extrem de incorect din punctul de vedere al spiritualității, cu care suntem obișnuiți.

E în regulă să simți ura.

Ura e un sentiment care, de regulă, apare și se stinge brusc. Ea îți arde sufletul, îți provoacă fiori de durere în stomac și îți accelerează circulația sângelui. Ura se naște din disperare, din nedreptate și din durere continuă. Ea e un efect de revoltă psihologică, un fel de mecanism de apărare care îți reamintește că trebuie să schimbi ceva în viața ta.

Ura e un sentiment comun. O realitate a vieții, așa cum e blândețea și violența. Dar ea nu are nimic nici cu una, nici cu cealaltă. Ea e doar o senzație ce îți bântuie sufletul și apoi dispare.

Ura e o energie care trebuie acceptată. Un sentiment care nu trebuie respins pentru că ne-am obișnuit cu convingerea că ea este ceva dăunător pentru spiritualitatea noastră, pe când adevărul e de fapt altul.

Dar nu cumva confundați necesitatea urii ca o formulă psihologică de scurtă durată cu ura ca o definiție absolută a felului de a fi. Ura nu este nici ceva din care ar trebui să derive acțiuni josnice și nici ceva care te-ar provoca să rănești alți oameni.

Atunci când vei accepta gândul că ura există în tine, dar ea nu te definește și când vei înțelege că ea nu te distruge, ci te vindecă – vei putea fi fericit în sensul deplin al acestui cuvânt.

Există un adevăr universal pe care ar trebui să-l înțelegi, până când nu e prea târziu: Ura și Iubirea NU sunt două sentimente contradictorii. Ele nu se resping, ele se completează.

Nu există ură care ar vrea să provoace intenționat durere altcuiva, există doar o tentativă disperată de a găsi iubirea. Sau, până la urmă, ura și este absența iubirii.

De aceea, odată ce ți-ai încredințat sufletul acestei convingeri, ești liber să afirmi: chiar dacă, certându-te cu partenerul tău, simți o ură care te înnebunește, asta nu înseamnă că voi nu vă iubiți de fapt. Acest lucru înseamnă doar că iubirea și ura dintre voi e într-o armonie absolută. Și că voi sunteți, cu adevărat, fericiți împreună!