Despre dezamăgirea în omul iubit și șansa unui nou început

Fericirea era atât de aproape…

”Lucrurile decurgeau minunat, iar apoi totul s-a schimbat. El a devenit alt om! Ce s-a întâmplat? Ce să fac acum? Poate că nu ne mai potrivim și ar trebuie să ne despărțim?”

Cât de des ne dăm aceste întrebări văzându-ne ajunși într-un impas în relație?

Și oare dezamăgirea în partenerul tău mereu trebuie să fie urmată de încetarea relației?

E știut faptul că după minunata perioadă de la începutul relației, urmează multe urcușuri cu obstacolele lor. Atunci când nu mai depunem efortul pentru a ne prezenta în cea mai bună ipostază și partenerul face același lucru, vine timpul dezamăgirii. Cu toate astea, mulți cunosc că dezamăgirea nu este etapa finală, că și ea are o soluție.

Dezamăgirea este un sentiment apăsător și complex. De  regulă, atunci când ești dezamăgită poți simți furie, dezgust sau disperare.

Dar fără dezamăgiri nu există creștere. Doar atunci când comiți greșeli, apoi le admiți și încerci să le corectezi, devii mai bun.

O relație adevărată poate începe doar după ce simți dezamăgire. În urma ei începi să îți cunoști mai bine partenerul. Doar atunci îi vezi părțile pozitive și cele negative, fără a-l idealiza.

Dar dezamagirea nu este garanția pentru o relație de durată. Adesea, ea duce la despărțire.

Adevărul e că nu toți sunt suficient de maturi pentru a accepta părțile slabe ale unei alte persoane, nu fiecare este în stare să lucreze asupra propriilor defecte.

Dezamăgirea este o etapa necesară și inevitabilă în formarea și dezvoltarea unui cuplu. Modul în care decurge ulterior relația, depinde în exclusivitate de parteneri.