Despre adevărata față a unui bărbat „perfect”

În primul rând, trebuie să accepți că perfecțiunea nu există. Este doar o condiție perfectă pentru a te amăgi atunci când îți dorești ceva foarte mult și nu poți avea. Din acest motiv creezi condiții și iluzii false despre persoana pe care ți-o dorești a fi ideală, dar nu este.

Perfecțiunea nu poate fi atinsă doar din simplul motiv că începi să-i atribui bărbatului calități care îi lipsesc cu desăvârșire, doar pentru că îl dorești ideal, ca mai apoi să ajungi să cazi prea dur și să te dezamăgești prea tare.

Bărbatul care nu poate oferi nimic bun, care nu știe cum este corect și firesc să se comporte într-o relație, se preface a fi unul absolut perfect. Ajungi să descoperi mai târziu adevărata lui față și adevăratele lui intenții. Cum arată bărbatul „perfect”:

1. El se folosește de sentimentele tale

În primul rând, el se va folosi de tine și de sentimentele tale. Va ști că iubirea ta pentru el este prea mare și va încerca să profite de acest lucru. Te va minți că simte la fel, deși în realitate nu este decât o minciună.

Va folosi iubirea ta ca să plece și să vină când vrea, să-ți scrie sau nu. Să te lase să aștepți un simplu mesaj chiar și câteva zile. Se va folosi de sentimentele tale ca să dezvolte o dependență, să fii gata să-l aștepți în timp ce el își caută de viața sa personală.

2. El îți face complimente doar pentru a obține ceva

Ai observat că primești complimente și cuvinte frumoase în adresa ta doar atunci când partenerul vrea să obțină ceva de la tine. Fie că este vorba despre o noapte de dragoste, despre anumite beneficii morale sau emoționale, gesturile sunt aceleași.

3. Nu știe care sunt limitele

Orice relație sănătoasă trebuie să se bazeze pe limite clare și sănătoase, altfel nimic nu mai merge. Atâta timp cât între tine și partenerul tău nu au fost discuții despre stabilirea unor limite, relația nu va funcționa.

Faptul că partenerul tău nu te respectă, nu-i pasă de părerea ta, nu te susține, denotă clar că intențiile lui sunt altele decât cele pe care ți se spune atunci când vă vedeți. Pentru el, relația cu tine nu este decât un joc.

4. Este perfect până pui presiune pe el

Ai tot observat că de fiecare dată când încerci să porți o discuție mai serioasă și mai constructivă cu partenerul tău, el se eschivează de la răspunsuri și chiar îți reproșează că astfel de discuții nu sunt printre preferatele lui.

Mereu fuge de adevăr și de intenția de a-și exterioriza emoțiile, motivând că aceasta este personalitatea sa, mai retrasă și mai ascunsă, pe când realitatea nu este decât că el nu simte nimic pentru tine.

5. Este grijuliu și atent doar când vrea el

Ai crezut că atunci când te vei implica într-o relație, vei avea parte de o atitudine frumoasă și pozitivă. Că anume el este acel partener atent și grijuliu alături de care vei trăi cea mai frumoasă poveste de dragoste.

Dar aai înțeles că toate acestea nu au fost decât aparențe false. Partenerul are un comportament frumos doar atunci când vrea, în dependență de starea și dispoziția sa.

6. Se eschivează de la responsabilități

Orice relație presupune și anumite responsabilități, ca aceasta să devină durabilă în timp. Partenerul tău, aparent perfect, se eschivează de la tot ceea ce înseamnă responsabilitate, asumare a deciziilor și a lucrurilor pe care le face.

Ai observat că nu-i prea pasă de toate consecințele care urmează după luarea deciziilor, mai ales cele care nu-l vizează direct. Toate lucrurile frumoase de la început nu au fost decît de fațadă, o dragoste oarbă pe care ai trecut-o cu vederea.

7. Comportament copilăresc

Un bărbat care denotă clar un comportament copilăresc nu poate fi responsabil pentru o relație adevărată. El nu va putea să se concentreze, să ia deciziile corecte, să fie un bărbat asumat, corect față de tine.

El ascunde sub masca perfecțiunii o copilărie care i-a lipsit dintotdeauna, iar cu tine își permite să aibă un comportament infantil.

© De Vorbă cu Tine