Despre acel tip de bărbat, care este fidel femeii iubite pentru toată viața

Atunci când sentimentul profund purtat în inimă depășește orice tentație și orice instinct, când de dragul persoanei iubite ești gata să renunți la orgoliu și la plăceri de moment, când înțelegi că totul are rost, nu mai cauți aventură sau necunoscut.

Un bărbat iubitor, îndrăgostit de lumea și de felul de a fi al unei femei, atașat emoțional și conștient de valoarea fiecărui moment trăit împreună, renunță ușor la orice provocare exterioară, alege să construiască și să aibă grijă, pentru totdeauna.

În primul rând, este un bărbat asumat și matur emoțional. Poate că vor fi tentații, poate că vor exista și întrebări mai complicate în viață, poate că uneori detașarea va fi atât de aproape, dar dincolo de toate își va asuma fiecare emoție, gest, cuvânt.

El își asumă rolul de partener și iubit, de om care înțelege cât de rare sunt cazurile când descoperi alt om și știi că e pentru toată viața. Atunci ce mai contează flirtul, aventura, dorințe străine. Poate flirta cu ea, poate trăi aventura cu ea, poate dori lângă ea.

E vorba despre alegeri, despre decizii luate în favoarea iubirii. El alege în fiecare zi echilibrul în fața egoismului, sinceritatea în fața măștilor false, atașamentul în fața indiferenței, admirația în fața pretențiilor inutile. El iubește totul la ea.

Acest tot se reflectă în atât de multe feluri. O privește cu admirație, adorând fiecare clipă petrecută împreună. O respectă pentru curaj și încredere, îi acceptă lumea și libertatea, stă de vorbă cu ea pentru a o cunoaște, pentru a se cunoaște.

El refuză să trădeze tot ce este construit

Este mai mult decât o emoție de moment, mai mult decât o întâmplare. Este decizia de a accepta în doi fiecare provocare, de a se regăsi lângă un om drag, de a descoperi atât de multe motive să fie recunoscător, fidel, sincer, fericit aproape.

Iată de ce el va găsi soluții, în loc să evadeze în altă lume. Va căuta răspunsuri la întrebări importante, în loc să-și pună alte întrebări, alături de altcineva. Va trăi bucuria și tristețea cu toată ființa lui, bucurându-se de prezența ei.

Nu este obsesie, nici atașament toxic. Este convingerea unui bărbat demn de a oferi tot ce are mai bun femeii de alături, știind că sentimentele acestei femei sunt reciproce, fiind sigur că ea este doamna vieții lui, iubirea vieții lui.

Din acest moment orice tentație se va risipi în vânt, înainte de a deveni o realitate. Experiențele trăite împreună, admirația profundă față de persoana dragă, pasiunea cu care trec prin viață vor anula toate necunoscutele.

Este mai mult decât obișnuință sau respect. În timp, sentimentele se transformă, devin resurse inepuizabile de afecțiune și dor, de dorință și recunoștință. Atunci are curajul să recunoască: de dragul ei ar răsturna și munții, pentru ea ar schimba lumea.

Doar că iubirea nu cere demonstrații incredibile. E nevoie de asumare și încredere, de curaj și alegeri potrivite, de conștientizare și de frumusețea fiecărei clipe, pentru a ști că de data aceasta totul are rost, de data aceasta este pentru toată viața.

© De Vorbă cu Tine