Despre acel moment, când am devenit persoana care a fost trădată

La început eram fericită. Extrem de fericită. Sufletul meu zbura de încântare și vedeam totul doar în culori roz. Păcat… Îmi amintesc foarte bine momentul în care am devenit o persoană înșelată și a fost exact în perioada când credeam că trăiesc cele mai frumoase clipe din viața mea.

Era foarte cald și bine afară. Copilul nostru era la bunici, noi doi veneam de la o plimbare, ținându-ne strâns îmbrățișați. A doua zi toată lumea mea s-a prăbușit. Am trăit șocul vieții mele, eu, care credeam că sunt cea mai deșteaptă, atentă, grijulie și dinamică soție.

Venisem acasă, iar soțul meu nu era. În schimb pe ecranul calculatorului său era deschisă pagina unei conversații cu Ea! Am citit și mi se făcuse rău. Nu doar că eram o soție rea, dar și o mamă la fel de rea. Am devenit o femeie moartă, am devenit depresivă și nefericită, cea mai jalnică femeie de pe pământ.

Dar nici măcar aceste lucruri nu le înțelegeam și nu le acceptam, credeam în continuare că totul e bine. Am călcat peste depresie, mi-am construit mai departe cariera și râdeam cu prietenii, dar în interiorul sufletului meu era doar scrum.

Nu ne-am despărțit, dar pe zi ce trecea, îmi ieșeam tot mai mult din minți. Eu controlam orice pagină a femeilor străine și mă simțeam de parcă aș fi avut cuie bătute în creier. El mă convingea că doar eu sunt vinovată de cuiele din capul meu.

După 5 ani de terapie psihologică intensivă am înțeles că ar fi trebuit să mă apăr cumva, să mă susțin pe mine însămi, dar eu nu făceam nimic altceva decât să mă îngrop. Treceau anii, noi continuam să încercăm să fim împreună.

Trăiam un adevărat coșmar

Atunci când trăiești într-o relație și ești trădată, deprinzi o mulțime de obiceiuri proaste: trăiești într-o lume aparte, permiți provocărilor să te depășească, poate chiar să trădezi la rândul tău… Și faci totul cu nevinovăție.

Trădarea sufocă toate trăirile și sentimentele frumoase și le transformă în cenușă. Dacă știi că ai fost trădată, pleacă! Rupe orice relație cu persoana care te-a trădat și nu deveni ostatica unei relații fără viitor. Unele răni sunt absolut imposibil de vindecat. Nu omorâți sufletele voastre pentru o iubire neîmpărtășită.

Autor: Asya Dolina