Despre acea femeie specială din viața unui bărbat: el va regreta că a părăsit-o și nu i-a păsat

În acel trecut lucrurile se întâmplau diferit: el era sigur că nu vrea să se complice cu o relație serioasă, căuta doar aventură și tentații de moment, ea oferea tot ce avea mai bun și spera că omul de alături se va schimba într-o zi, va înțelege totul.

Nimic nu s-a schimbat, s-a îndepărtat de ea când l-a provocat să se implice mai mult, să-și asume rolul de partener, să fie aproape. Nu a vrut să o cunoască cu adevărat, să-i descopere lumea și iubirea profundă, să construiască.

Abia mai târziu, după ce a trăit alte experiențe și a cunoscut alți oameni, a ajuns la o concluzie atât de importantă: tot ce spunea și făcea acest suflet bun era sincer. Ea l-a acceptat cu adevărat, i-a înțeles emoțiile și i-a îmbrățișat povestea.

Naturalețea și gingășia nu pot fi înlocuite cu nimic, acele intenții bune nu pot ascunde un interes egoist, acea deschidere și fidelitate nu au cum să fie ignorate. Ea trăia frumos și asumat, căuta să aibă grijă și să lase loc pentru afecțiune.

Îi voia binele, credea în el și în povestea lor, refuza să profite de vulnerabilitățile lui, să-i impună ceva, să-l forțeze cumva. Trăia omul și relația, iubea din toată inima, voia să stea de vorbă și să se detașeze de orice gând egoist.

Era acel om special din viața lui, capabil să îndepărteze furia și frica și să aducă lumină în suflet. Era conectată emoțional, gata să lupte pentru un sentiment profund, să păstreze armonia și nebunia, să-l considere omul ei.

El nu a știut să aibă grijă

Mai târziu a fost recunoscător pentru fiecare clipă de sinceritate, pentru acele experiențe trăite cu inima, pentru felul în care se simțea alături de ea, pentru curajul și pasiunea pe care le descoperea lângă această femeie.

Atunci nu i-a păsat că totul se sfârșește atât de banal, că alege să plece fără să schimbe ceva, să asculte și să înțeleagă cât de important este ceea ce are. Era convins că va găsi aceleași emoții în brațele altor femei și a greșit.

Ea era atât de specială, prin tot ce putea oferi și cât de mult putea construi alături de un om drag. Nu dorea imposibilul, nu avea pretenții exagerate, doar căuta liniștea lângă omul potrivit, acea stare de bine și de recunoștință.

A rămas aproape, când alții s-au îndepărtat. A susținut și a încurajat, când el se simțea singur și neînțeles. A căutat soluții, când nici el nu mai credea în lumea lor. A lăsat iubirea să acopere orice urmă de îndoială, dar nu a fost suficient.

El va regreta că a fost atât de mult timp indiferent, egoist, prea orgolios și laș. El va păstra în inimă toate amintirile frumoase, acele stări sincere, acel devotament. Va căuta să repare totul, să-și asume greșeala, să ceară o nouă șansă.

Universul ei magic a transformat lumea lui, bunătatea și gingășia l-au convins că mai există suflete frumoase, iubirea profundă a adus în viața lui putere, încredere, liniște, afecțiune, dor.

© De Vorbă cu Tine