Despărțirea este mai mult decât pierderea relației și a iubirii. Despre latura ascunsă a despărțirii

Despărțirea este durerea față de un viitor pierdut. Este nunta pe care niciodată nu ți-o vei planifica, copiii cărora niciodată nu le vei da un nume, călătoriile care niciodată nu vor fi. Este o nouă tentativă în a-ți căuta jumătatea. Este golul care îți umple sufletul, atunci când gătești pentru o singură persoană și nu pentru două.

Este acea senzație stranie în stomac, atât de puternică, încât nici nu poți mânca atunci când dorești. E atunci când mâncarea pierde orice gust. Este tăcerea telefonului din fața ta. Este lipsa unor apeluri pierdute sau mesaje la care nu ai răspuns. Este permanenta verificare a telefonului, a speranței, a căutării de ceva ce ți-ar aminti… Este ștergerea și blocarea unor numere de telefon și dorința de a elimina totul din cap.

Este visul despre o unificare ireală. E să mergi acasă în fiecare zi și să te gândești – oare te așteaptă acasă. Este să asculți cum se închide portiera unei mașini și să-ți imaginezi cum se vor auzi cheile de la mașină, căzând pe masă. Este atunci când fiecare piesă te face să plângi. Este atingerea rece a celeilate jumătăți de pat. Este înțelegerea că spațiul care ți se părea atât de mic, acum te poate înghiți.

Este când te acoperi cu perne, doar ca să simți că cineva este alături. Este să privești un străin și să-l imaginezi aproape. Este imaginarea restului vieții în deplină singurătate. Este acea emoție, de parcă nu ai putea simți nimic cu adevărat. Este atunci când ai obosit să mai plângi. Este suferința gândurilor care te apasă.

Este suferința emoțională, este gândul că acum e cu altcineva. Este sentimentul că ai oferi în zadar atât de mult timp. Despărțirea este mai mult decât pierderea relației și a iubirii. Despărțirea este pierderea partenerului, a celui mai bun prieten. Este un spațiu gol. Este să înveți să fii din nou jumătate, și nu un tot întreg.

Sursa :