Depărtarea nu distruge nimic. Diferența de vârstă nu distruge nimic. Părerea celor apropiați nu distruge nimic. Distrug totul doi oameni care sunt împreună. Ei singuri

Încetează să dai vina pe orice și pe oricine, când ceva nu merge bine în relația voastră. Dacă altcineva e vinovat, atunci nu e relație, e circ. Dacă sunteți doi, atunci tot în doi trăiți momentele de fericire și momentele grele. Nu e nimic mai corect decât să vezi ce nu merge și să iei decizii ce corespund concluziilor. Decizii luate împreună. Oamenii se despart nu de plictiseală și nu că au poftă de asta. O fac pentru că au tupeul să distrugă, zi de zi, tot ce au construit peste ani. Distrug încrederea, distrug amintirile frumoase, distrug planurile de viitor. Ei o fac și nu depărtarea sau diferența de vârstă. Și tot ei regretă apoi.

Nu dați vina pe distanță când ceva nu merge bine. Au rezistat alții și la mii de kilometri. Ba mai mult, asta i-a apropiat, dându-le o doză de încredere în plus. Nu depărtarea distruge o relație. Voi o distrugeți. Vă îndepărtați fiind alături zi și noapte. Vă îndepărtați când nu vă îmbrățișați seara înainte de somn. Vă îndepărtați când refuzați să vă ascultați unul pe celălalt. Vă îndepărtați tăcând. Distanța apare odată ce crește răceala dintre voi și dispare atașamentul. Nu dați vina nici pe diferența de vârstă. Din clipa în care ați decis să fiți împreună, orice pretext nu-și are rostul. Nu acesta e motivul imaturității voastre. Sunteți imaturi când vă certați din nimic. Sunteți imaturi când vă spuneți cuvinte grele. Sunteți imaturi când fugiți pe ușa din spate. Iar toate astea distrug relația voastră.

Nu dați vina pe cei din jur, când vă supărați. Sau când nu vă potriviți. Dintre toți oamenii capabili să critice relația voastră, voi o faceți cel mai mult. Și dintre toți oamenii să admire relația voastră, voi o faceți cel mai puțin. Și atunci de unde să găsești înțelegere și admirație între voi? Ținând cont de părerea altora uitați de părerea voastră, de dorințele voastre, de planurile voastre de viitor. Și e incorect. E greșit din start să vrei o iubire comună cu alți câțiva zeci de prieteni, cunoscuți, amatori. Iubești în doi. Greșești în doi. Recunoști în doi. Repari în doi. Împarți la doi. Sau distrugi în doi. DOI!

Depărtarea nu distruge nimic. Diferența de vârstă nu distruge nimic. Părerea celor apropiați nu distruge nimic. Distrug totul doi oameni care sunt împreună. Ei singuri.