Demonstrat ştiinţific: cu cât bărbaţii sunt mai înţelepţi, cu atât mai puţin înşală o femeie!

Cu cât un bărbat este mai inteligent, cu atât este mai mică şansa că acesta va fi infidel în relaţie. Cel puţin aceasta este concluzia la care au ajuns numeroşi oameni de ştiinţă.

Cercetările au avut loc în cadrul universităţii London School of Economics and Political Science.

Conform părerii profesorilor, în condiţiile sociale contemporane caracterul masculin poligam se schimbă treptat cu cel monogam.

Acest lucru are loc deoarece ei se lasă mai uşor ghidaţi de emotivitate.

Progesul în cauză este motivat de faptul că relaţiile de durată cu o singură parteneră  au proprietatea de a ameliora starea de stres şi anxietate.

Psihologii britanici afirmă că doar bărbaţii cu un nivel intelectual semnificativ sunt apţi de a rămâne fideli unei singure femei.

Asta se întâmplă pentru că creierul lor oferă prioritate monogamiei – ea reprezintă cea mai logică formă ale unei relaţii intime.

Deci, în mediul contemporan, unde stresul şi insomnia au devenit lucruri triviale, monogamia oferă confortul atât de necesar nu doar psihicului, ci şi organismului ca atare.

Aşadar, dragi femei şi domnişoare, din moment ce bărbatul de alături vă înşală, nu căutaţi problema în sine. Probabil el e prea puțin înțelept ca să-și dea seama cât de mult greșește.

Oare ai nevoie lângă tine de un asemenea om? 

Sursa :