Dedicarea pentru evoluție și pentru un scop în viață vă aduce împreună

Prețuiești evoluția, dezvoltarea personală? Vrei să înveți mereu despre tine și să îți lărgești perspectiva și participarea în lume? Ești deschis spre a conștientiza și înțelege ce simți, vrei să rezolvi conflictele și eșecurile și să reacționezi mai bine pe viitor? Te aștepți să te schimbi îmbunătățindu-ți comportamentele, reacțiile și să îți rafinezi trăirile pe tot parcursul vieții pentru că vezi viața ca un proces continuu de schimbare? Atunci evoluția este valoarea ta. Asigură-te că partenerul tău o împărtășește și el altfel veți evolua diferit și asta în timp duce la distanțare și ruptură. Dacă schimbarea partenerului tău devine motivație pentru dezvoltarea ta și invers, sunteți împreună pe calea evoluției și viața în doi va fi un frumos parcurs de creștere.

Deși poate nu suntem mereu dispuși să recunoaștem asta și mai ales, nu la vârsta iubirilor adolescentine, oricât de frumoase ar fi relațiile în care ne îndrăgostim și investim timp, efort și bucăți de suflet, relația nu reprezintă misiunea vieții noastre. Nu vei fi niciodată mulțumit de relația ta dacă te aștepți ca ea să-ți ofere toată împlinirea pe care nu o mai cauți în nimic altceva. Nu poți fi ființă completă dacă vrei să te completezi doar în relația cu celălalt. Pui presiune prea mare pe el și pe relație și veți sfârși în reproșuri și dezamăgiri. Nimeni nu este dator să îți aducă împlinirea pe care tu nu o cauți în felul în care ești dedicat unui scop cu sens și semnificație dincolo de relație.  Fiecare dintre noi avem nevoie de ceva care să ne solicite mobilizarea și exprimare a calităților, talentelor și valorilor personale. Această nevoie ne împinge să ne căutăm drumul profesional din care să ne încărcăm cu satisfacția investirii efortului și priceperii noastre. Nu este necesar să ne epuizăm resursele la serviciu dar este important să ne simțim utili, să ne valorificăm potențialul, să ne simțim implicați și stimulați în ceea ce facem pentru a da sens existenței noastre și a ne simți împliniți.

Partenerul nu este dator să ne suplinească împlinirea pentru care noi nu suntem dispuși să luptăm. Un serviciu în care punem pasiune, nu doar că ne oferă securitate și stabilitate ci ne aduce energie, sens și utilitate vieții și prin urmare putem fi mai relaxați și creativi și în relație. Ambii parteneri au nevoie de un sens și o direcție proprie. Dacă doar unul este dedicat unui țel exterior iar celălalt este dedicat să îl susțină, acest autosacrificiu asumat sau solicitat de partener, va aduce mai multă nefericire decât bucurie pentru că partenerul dedicat, aparent dezinteresat, ascunde urmele limitărilor proprii (dependență, evitare, teamă de eșec, lipsa voinței proprii, gol interior) și va ajunge să se definească și să trăiască doar prin partener, agățat de el la fel ca părinții neîmpliniți care trăiesc prin intermediul copiilor lor.

Căutați-vă sensul și dați semnificație vieții prin orientarea spre un scop în viața voastră dincolo de relație pentru a vă întoarce spre partener cu toate resursele și energia voastră creatoare! Vă veți simți mai inspirat, apreciat și împlinit pentru că, în primul rând vouă vă va plăcea de voi iar partenerul vă va privi cu admirație, respect și mândrie.

Aveți grijă de voi!