Decât să iubești îngenuncheat, mai bine să fii singur, dar în picioare

Sunt iubiri care mai mult umilesc decât înalță. Sunt oameni dragi ție care mai mult te critică decât te susțin. Sunt momente când mai mult ai vrea să pleci decât să rămâi. Și dacă omul la care ții cel mai mult e indiferent și nu te iubește, și dacă relația în care ești îți aduce suferință, pleacă și rămâi singur, dar corect. Decât să te umilești în doi, mai bine să trăiești singur.

Decât să cauți sprijin la partener și să nu-l găsești, mai bine să încerci să-ți vezi de viață și de visuri. Decât să lupți de unul singur și de fiecare dată să auzi reproșuri și nemulțumiri, mai bine să te mulțumești cu o viață solitară, dar frumoasă. Ce este al tău oricum e pus deoparte și, mai devreme sau mai târziu, vei găsi ceea ce-ți dorești și ce meriți. Dar este incorect să te zbați, să încerci, să iubești și în tot acest timp să știi că nu este reciproc. Atunci nu e dragoste, e sclavie.

Iar sclavia pe departe nu cred că e ceea ce îți dorești de la relația în care ești. De ce să fii umilit și să crezi că e ceva normal? Sunt sute, mii de astfel de relații și niciuna nu e cu final fericit. Pentru că în aceste relații nu există încredere, susținere și nici iubire adevărată. Tu caută să vezi la omul de alături că vrea aceleași lucruri, că are încredere în tine, că te iubește. Dacă nu este așa, de ce să mai fii într-o relație? De ce să lupți fără rost? De ce să uiți de tine?

Decât să iubești îngenuncheat, mai bine să fii singur, dar în picioare.

Foto: open.az