„De zece ani iubesc doi bărbați”

Ea este Paula. Are o poveste incredibilă, dar care devine înțeleasă cu fiecare cuvâns spus de ea. Cu siguranță e o lecție bună de viață.

„Sun Paula. O femeie obișnuită, cu visuri, ambiții și cu o dragoste mai „deosebită”: iubesc doi bărbați. De zece ani inima mea e împărțită la doi și cred că așa va fi pentru tot restul vieții. Nu vă scriu ca să îmi plâng de milă și nici să mă judecați. Scriu pentru că uneori e bine să așterni pe hârtie ceea ce nu poate rămâne numai în tine. Altfel explodezi. Așadar…

L-am întâlnit pe Marius zece ani în urmă. Venise la ziua mea de naștere cu niște prieteni de-ai mei mai vechi. Ne-am plăcut din prima. Țin minte că juma’ de seară am stat la balcon și tot ne-am vorbit. A doua zi ne spuneam primul „te iubesc” și ne țineam de mână ca niște vechi îndrăgostiți. Era nebunia mea și nu puteam să controlez nici un gest, nici un cuvânt. Eram a lui și atât. 

Până nu l-am cunoscut și pe Dragoș. Era inversul lui Marius și poate că nu l-aș fi remarcat niciodată, dacă nu a insistat el. Dragoș era un taur încăpățânat care și-a pus scop să mă cucerească. Fără gânduri ascunse, fără să mă aibă în patul lui: el mă dorea să-i fiu om de încredere. Am devenit prieteni în scurt timp și asta fără a căuta ceva mai mult. Timpul însă m-a făcut să apreciez la Dragoș ceea ce nu vedeam la Marius. Felul de a pune vorbe sincere pe fiecare rană de-a mea, felul de a se purta cu mine, felul de a mă susține. Parcă era parte din lumea mea dintotdeauna. Așa am început să țin la el, să-l prețuiesc, să-l admir chiar. 

După ceva timp am înțeles că simt pentru ambii în egală măsură. Pe unul pentru că m-a făcut să-mi aduc aminte cum e dragostea, pe altul pentru că m-a făcut să uit cum e să să fiu singură. Au trecut zece ani. Marius e soțul meu cu care avem doi copii frumoși. Nu aș pleca pentru nimic în lume de lângă el. Și totuși, în același timp îl iubesc și pe Dragoș. Nu a fost nimic între noi și nici nu va fi. Dar e mai mult decât o dragoste platonică. Voi trăi cu acest sentiment toată viața și nu regret. Doar că am înțeles că e păcat și e chin să te împarți la doi, chiar și sufletește. E imposibil să nu suferi într-o zi. E imposibil să nu te întrebi ce se va întâmpla după. Dar așa e dragostea, trece dincolo de imposibil și poate că asta și e marele secret al vieții.”

Foto: goastreets.com