„De unde știu că este omul potrivit?” Omul nepotrivit te face să te pierzi de tine, cel potrivit te aduce înapoi acasă!

Adesea ne îndrăgostim fără să fim conștienți ce ne-a atras la persoana respectivă. Avem chiar obiceiul să considerăm că aceasta este iubirea, cea despre care nu știm să spunem nimic și totuși, după ce dispare fiorul, apar adesea întrebările și îndoielile. Este oare persoana potrivită pentru mine? Ne implicăm în relații și ne străduim să le păstrăm.

În situațiile fericite, acolo unde relațiile se construiesc pe o bază solidă a unei iubiri sincere, nu sunt necesare motivele pentru care iubești, îndoielile se evaporă ușor iar cei doi, cu răbdare, blândețe și dăruire, merg pe un drum potrivit iubirii și relației  lor. Despre acești fericiți nu vorbim, îi privim cu admirație și respect. Vorbim acum despre cei cuprinși de îndoieli, nehotărâți, prinși între două decizii: de a rămâne sau a merge mai departe.

Când o persoană este nepotrivită pentru tine? Când, din diverse motive, mai mult sau mai puțin însemnate, găsiți subiect de ceartă. Păreți că sunteți într-o luptă continuă. O persoană potrivită, indirect ne va face să simțim fericire și pace pe când alături de cea nepotrivită ne vom simți nefericiți indiferent ce ar face, ca și cum mereu lipsește ceva deși, în esență nu lipsește nimic, este doar confuzia noastră în legătură cu ce anume este bun și sănătos pentru noi.

Când nu reușim să ne dăm seama și să acceptăm conștient că nu suntem lângă partenerul potrivit, adesea în mod inconștient, manifestăm respingere față de acesta.  După o perioadă într-o relație, fiecare dintre cei implicați știe ce îl apropie și ce îl îndepărtează pe partener. Așadar, dacă te trezești mereu atacându-l pe celălalt, reprosându-i mereu câte ceva, criticându-l pentru orice nemulțumire simți, inconștient, de fapt, îl respingi și îl împingi afară din relație. Îi transmiți mesajul că nu îl dorești. Când suntem într-o luptă continuă cu celălalt, până la urmă el va pleca.

O relație cu o persoană nepotrivită pentru tine, va crea mereu o dispută în capul tău. Vor fi zile în care îți vei spune că vrei să fii cu el, altele că vrei să îl părăsești, comportamentul tău va fi inconstant, ambivalent și ca urmare, se va crea o prăpastie în relație care vă va afecta pe amândoi.

Ascultăm de multe alte păreri, adesea ne trezim în postura în care îi întrebăm pe cei apropiați dacă este bine ce facem sau nu, ca și când ei ar putea ști mai bine decât noi cum este să fii în propria piele. Facem adesea asta pentru că nu știm să ne ascultăm și dacă totuși o facem, nu ne oferim credit, nu ne ascultăm intuiția, rareori alegem să ne încredem în ea.

Când ceva din interior, profund, îți spune că nu este în regulă ce trăiești, ai face bine să asculți. Fii doar atent la asta și nu încerca să te minți, apoi observă cu atenție ce se întâmplă, lucrurile se vor așeza cap la cap. Intuiția arareori ne înșală deși noi adeseori o ignorăm. Fii atent când ceva din tine spune că nu este în regulă ce se întâmplă!

Un partener potrivit pentru o relație sănătoasă nu îți va cere niciodată explicit sau subtil, să renunți cu totul la tine. Se va bucura de prezența ta, o va dori, va vrea atenția și implicarea ta dar nu îți va cere să uiți de tine și tot ce ai însemnat tu înainte să îl cunoști, doar s-a îndrăgostit de tot ce ai reprezentat și făceai în momentul întâlnirii, cum deodată să îți ceară să fii altcineva? Dacă simți că te pierzi de tine, este un semnal de alarmă, asta înseamnă că te îndepărtezi de tot ceea ce erai tu înainte să îți cunoști partenerul actual. Asta se poate întâmpla fie pentru că îți cere el, fie pentru că relația cu acest tip de partener îți aduce confuzie și o dezorganizare care te ține prea ocupat ca să mai ai timp pentru tine. Reamintește-ți că oricât de mare ar fi iubirea, ea nu poate justifica renunțarea la propria identitate, nu fără un preț usturător.

A fi cu o persoană nepotrivită pentru tine te va face să simți cum pierzi pasiunea pentru viață. Te regăsești mai adesea lipsit de vlagă, trist fără motiv, fără poftă să faci ce îți făcea plăcere, obosit și stors de energie. Să nu te miri dacă te vei simți obosit marea majoritate a timpului așteptând să dormi sau să stai în casă toată ziua.

Desigur, sunt și alte motive evidente, mai clare care justifică ieșirea dintr-o relație dar am ales aceste câteva motive puțin mai subtile care sunt totuși suficient de importante pentru a fi atenți la ele. Să rămâi alături de o persoană nepotrivită și să știi asta, este un serios semn de alarmă. Cel mai adesea rămânem în relații nesănătoase, din obișnuință, poate dintr-un atașament nesănătos sau o dependență emoțională, refuzând să luăm în seamă astfel de semnale, din dragoste, zicem și ne oferim, în acest fel, inconștient, scuze pentru propria nefericire și mizerie în care ne aflăm.

Suntem responsabili pentru felul în care trăim, simțim, iubim, pentru alegerile pe care le facem, oamenii lângă care stăm și pentru propria fericire sau nefericire. Oricât de mult ne-am dori să găsim alți vinovați, suntem exact în situațiile pe care le alegem și ar fi bine să recunoaștem cât mai repede acest lucru pentru că doar în acest fel putem ajunge mai repede acolo unde ne dorim. Alegerea partenerului potrivit este una din multele alegeri care ne construiesc fericirea!

Aveți grijă de voi!