fb

De unde apar toate bolile – răspunsuri incredibile din psihomatică

Psihosomatica este o ramură a științei aflată la granița dintre medicină, psihologie, sociologie și antropologie, care se ocupă de studiul și tratamentul bolilor cu dublă componență: psihologică și somatică. Mai simplu, psihosomatica se referă la boala fizică, provocată de anumite cauze psihologice.

Bolile sunt reflecția gândurilor noastre. Un om cu o expresie tristă a feței la sigur are gânduri la fel de triste. Iată o listă cu motive mintale a multor boli. Ține cont de ele.

CAPUL

Capul ne reprezintă pe noi înșine. Este ceea ce prezentăm lumii. Atunci când ceva nu este în regulă cu capul, înseamnă că ceva nu este în regulă cu noi.

PĂRUL

Reprezintă puterea. Atunci când ne simțim foarte prost, în rezultatul reacțiilor părul începe să cadă. Dacă starea de încordare este permanentă, părul nu mai crește.

URECHILE

Reprezintă capacitatea de a auzi și a asculta. Atunci când un om are probleme cu urechile înseamnă că în viața lui se întâmplă lucruri pe care acesta refuză să le asculte. Durerea în urechi este un exemplu de mare deranja față de ceea ce auziți. De obicei copiii acuză dureri de ureche, întrucât aceștia sunt nevoiți să asculte ceea ce nu vor. Asurzirea reprezintă refuzul de a asculta pentru o perioadă lungă de timp.

OCHII

Ne vorbesc despre capacitatea de a vedea. Atunci când un om are probleme cu ochii, de obicei acesta refuză să vadă – fie lumea din jur, fie ceea ce e în interiorul lui.

DURERILE DE CAP

Apar atunci când ne simțim neîmpliniți. Următoarea dată când vă va durea capul întrebați-vă unde vă simțiți umiliți și de ce. Iaertați-vă, fie ca această emoție să plece, atunci durerea de cap va dăspărea. Migrenele apar la oamenii care vor să fie perfecți, dar și la cei care au o atitudine respingătoare față de lume.

GÂTUL

Când aveți probleme cu gâtul, înseamnă că nu sunteți flexibili, sunteți încordați. Gâtul reprezintă capacitatea noastră de a cere ceea ce dorim. Problemele cu gâtul apar de la sentimentul că „nu avem voie”. Durerile de gât reprezintă un deranj mare, o insatisfacție.

SPATELE

Este legat că sistemul de susținere. Problemele cu spatele vă arată că nu simțiți suficientă susținere.

PLĂMÂNII

Este capacitatea de a lua și de a da viață. Problemele cu plămânii apar de la refuzul nostru de a trăi viața din plin și de la faptul că ne simțim de acest drept.

INIMA

Inima este simbolul iubirii, sângele – al fericirii. Atunci când n u aveți iubire și fericire, inima se strânge în piept. Sângele începe să curgă mai încet prin vene, respectiv avem anemie și predispoziție către infarct.

STOMACUL

Este simbolul „amestecării” tuturor ideilor și situațiilor noi. Atuncicând aveți probleme cu stomacul, înseamnă că nu știm cum să asimilăm situațiile noi create. Ne este frică.

PICIOARELE

Picioarele ne poartă prin viață. Probleme cu picioarele înseamnă frica de a merge mai departe, de a depăși anumite situații.

Situațiile neplăcute pe departe nu sunt „situații”. 

Sunt reflecția deranjului și a supărării. Ele reprezintă lipsa de libertate față de propriile emoții.

REUMATISMUL

Boală care apare de la o permanentă critică faț ăde noi și față de cei din jur. Oamenii care suferă de această boală atrag alți oameni care critică. Vine de la convingerea că critica este benefică.

ASTMUL

Oamenii cu astm simt că nu au dreptul să respire de unii singuri. Ei își asumă mereu vina, chiar dacă nu au greșit.

CANCERUL

Boala care apare în rezultatul unei supărări continue, practic mâncând corpul. În copilărie se întâmplă lucruri care nu pot fi uitate, în timp omul începe să se simtă inutil, are relații de scurtă durată și multe dezamăgiri. Sentimentul de neputință îi întră în creier, acesta începe să învinovățească pe toată lumea. Oamenii care suferă de cancer sunt autocritici.

KILOGRAME ÎN PLUS

Apar din nevoia de protecție. Căutăm protecție față de critică, față de insultări, față de toate lucExistă multe alte boli a căror origine e în suferința omului, în dezamăgirile acestuia, în neputința de a face față acestei lumi. Aveți grijă în primul rând de gândurile și de acțiunile voastre, pentru că ele decid în mare parte cum se va simți corpul vostru.