De șapte ori întreabă-te dacă vrei să fii cu el și o dată fii, dar nu de șapte ori să fii a lui și de o mie să-ți pară rău

În relații e ca și la examene: fie te concetrezi bine asupra subiectului, nu te lași dus de ceilalți în eroare și iei o decizie, fie te grăbești și o dai în bară.

Cam așa. Doar că de foarte multe ori oamenii se țin de-a doua parte a posibilității: atât în iubire, cât și în cele mai importante momente din viața lor.

Natura ne-a dat rațiune pentru a gândi, pentru a medita supra lucrurilor, pentru a face diferența dintre rău și bine, pentru a fi capabili să ne construim viața după bunul plac. Iar aici greșim și picăm testul, deoarece de foarte multe ori ignorăm și nu gândim când luăm decizii.

Dragostea e imprevizibilă, ea nu te întreabă când să-și facă apariția.

Pur și simplu apare într-o zi și atunci nu se lasă bătută. Poate că acest sentiment îți dă lumea peste cap. Te face să te simți un alt om. În astfel de cazuri asculți inima și nu rațiunea. Însă un lucru este cert: omul de lângă tine trebuie să fie cel cu care vrei să te vezi până la adânci bătrânețe. Trebuie să fii sigură de ceea ce vrei.

De șapte ori întreabă-te dacă vrei să fii cu el și o dată fii, dar nu de șapte ori să fii a lui și de o mie să-ți pară rău. 

Sentimentele nu coincind cu realitatea. Poți iubi un om, iar el pe tine nu. Dorești pe cineva alături, dar nu te merită. Uneori e corect să-ți depășești pasiunile și să iei decizia corectă.

De exemplu, un om care se droghează te va epuiza, te va distruge moral și spiritual, lângă el nu vei avea un viitor. Cel care te-a înșelat și te-a lovit o va face în continuare. Iubitul indiferent niciodată nu-ți va materializa așteptările. Un alcoolic te va trage în mocirla lui. Un bărbat genul „băiețelul mamei” nu va ține cont de ceea ce dorești, nu vei fi atât de importantă pentru el.

Cel pe care îl vrei alături trebuie să te completeze, să evoluați împreună, să vă iubiți, să fie totul reciproc. Nu alege pe cineva care nu se va schimba niciodată și tu să speri că va fi altfel. În iubire nu se alege mereu cu inima, se mai și gândește. Nu văd rostul să suferi pentru cineva care nici nu se interesează cum te simți.

Dacă strâmbi din nas și spui că ceea ce am scris eu aici nu e adevărat te las să te aventurezi prin labirintul suferinței, dar apoi să nu cauți alinare prin cărți de dragoste. Decide corect acum, fii fericită după asta.

Mary