fb

De la sex la prietenie: poate supraviețui relația de prietenie când sexul ia sfârșit? Ce spun specialiștii!

Un cocktail de tip sex-prietenie poate ridica o mulțime de semne de întrebare – unii susțin că e complet nerecomandat, dar rezultatele studiilor efectuate de specialiști au condus la o concluzie suprinzătoare.

Sexul între prieteni e un fenomen destul de des întâlnit, mai cu seamă în rândurile tinerelor generații, care par să manifeste o deschidere majora pentru soluții eficiente chiar și la capitolul sentimente.

În felul acesta reușesc să îmbine plăcutul cu utilul, fără să își facă prea multe probleme”, afirmă sexologul Zhana Vrangalova, cercetător și profesor adjunct de sexologie în cadrul New York University.

La rândul său este valabilă și reciprocă: multe persoane tinere susțin că cel mai bun prieten actual este un fost partener sexual, iar popularitatea acestui fenomen pare să se înscrie pe o curbă ascendentă.

Sex și prietenie – merg în cârdășie

Dacă s-ar întocmi un clasament al calității relațiilor intime, probabil că sexul amalgamat cu prietenia se plasează undeva între iubirea romantică alături de un partener stabil pe mai mulți ani și cea ocazională, fără multe dureri de cap.

Citește articolul complet pe: psihologiadeazi.ro