De la bărbatul indiferent și egoist nu vei auzi aceste cuvinte sincere

Firește, te poate minți de fiecare dată, jucând un rol superficial, spunându-ți cuvinte frumoase doar pentru a te cuceri imediat. Însă nu va putea trece dincolo de limitele tale, nu va rămâne alături atunci când îl vei provoca să fie sincer și corect.

Bărbatul egoist se gândește doar la propriul bine, căutând de fiecare dată modalități să profite de sinceritatea ta. Vrea să te controleze, să-ți impună comportamente străine, să te forțeze să uiți de tine, să-l asculți și să-l admiri.

El nu se complică cu discuții sincere, cu explicații și argumente, importante pentru o relație serioasă. Nici nu are nevoie de o asemenea relație, această alegere l-ar forța să accepte compromisul, să fie de încredere, să renunțe la indiferență.

Nu își va putea ascunde mult timp adevăratele intenții. Dincolo de aparențe, de expresii care vor să atragă și să impresioneze, îți va demonstra că tot ce contează pentru el sunt dorințele de moment. În loc să fie aproape va alege să critice și să judece.

De la bărbatul egoist nu vei auzi cuvinte sincere, acele complimente venite din inimă, acele mesaje despre susținere și încredere. Dacă interacțiunea nu îi va aduce anumite avantaje va refuza să aprecieze, să empatizeze, să înțeleagă.

Nu va încerca să te cunoască, să descopere lumea ta, să pună întrebările potrivite. Nu va dori să știe care este trecutul tău, care sunt interesele tale, ce contează cu adevărat pentru tine. Știe că te va părăsi curând, de ce să se complice?

Prioritatea lui este propria fericire

Nu vei auzi de la el cuvinte de admirație sau de recunoștință. Dimpotrivă, tu ești cea care trebuie să-l păstreze aproape, să-l laude și să-l admire în orice moment, să lupte pentru afecțiunea lui, să-i demonstreze că ești demnă de el.

Firește, este un comportament manipulator, caută doar să păstreze dependența de el, să te provoace să renunți la tot ce ai mai bun de dragul lui. Va folosi cuvinte urâte, critica și reproșurile, pentru a aduce frica și suferința în sufletul tău.

Nu te va întreba cum te simți, dacă ești bine, dacă ai avut o zi reușită, dacă ai nevoie de ceva. Nu va fi atent la stările tale, nu-i pasă dacă ești tristă sau nefericită. Este deranjat de orice tentativă de a discuta sincer despre relație, despre voi.

Pentru el comunicarea nu este importantă. Ce rost are să explice, să ofere răspunsuri, să se apropie de sufletul tău? El nu va reacționa în mod înțelept, atunci când îl vei provoca să-și deschidă sufletul, să cedeze, să vorbească despre trecut.

Nu îți va spune cât de îndrăgostit este de tine, sau că te acceptă exact așa cum ești, sau că iubește lumea ta, dorințele și visurile. Va avea tot mai multe pretenții, tot mai multe motive de ceartă, va căuta să-ți transforme lumea.

Va refuza să accepte argumentele tale, să fie de acord cu tine, să aprecieze realizările tale, să creadă în tine. Va refuza să-și asume rolul de partener. Se va gândi doar la propriul bine, demonstrând că nu este demn de iubirea ta.

© De Vorbă cu Tine