De fiecare dată când mă întrebi de ce te iubesc…

De fiecare dată când mă întrebi de ce te iubesc îți spun că iubirea nu se explică.

Dragostea adevărată nu cuprinde textele în care sunt enumerate cele mai frumoase calități fizice și spirituale care au scopul de a demonstra datorită cărui fapt ești iubit. Fiindcă nu poți fi iubit pentru că ai o stare financiară bună sau ești cel mai frumos bărbat. Ești folosit în acest caz, nicidecum iubit.

Dorința de a ți se confirma iubirea este consecința fricii că ai putea fi mințit sau ai putea fi trădat. Trecutul lasă în urma lui multe răni netratate, din această cauză apar îndoieli și frici.

Te iubesc pentru că te iubesc.

Nu te iubesc pentru ceva anume. În schimb, am mai multe limbaje ale iubirii. Mă cred iubită atunci când mă ții strâns de mână și-mi spui cele mai frumoase cuvinte. Știu că mă iubești în zilele încărcate în care faci treburile casnice și-mi pregătești micul dejun. Spune-mi complimente și îndeplinește anumite servicii.

Doar în așa mod simt că sunt importantă pentru tine. Dar niciodată nu te voi iubi, pentru că arăți într-un anumit fel sau că deții un anumit potențial.

De fiecare dată când mă întrebi de ce te iubesc conștientizez a mia oară că alături de tine am aflat cum arată dragostea necondiționată.

Cum e să iubești necondiționat? Înseamnă să dăruiești fără să aștepți recompense. Îți ofer timpul și atenția mea. Dar nu mă supăr atunci când alegi pasiunea și visurile tale, dar nu pe mine. Îți sunt sprijin. Dar sunt gata să mă ridic din genunchi, chiar dacă într-o zi tu nu ai mai fi în viața mea.

Încerc să-ți scot în evidență doar calitățile. Însă nu-ți port ură când îmi enumeri defectele. Înețelegi? Te iubesc, pentru că asta simt să fac – să te iubesc.

Cu drag, Mary!