De ce unii oameni nicicum nu își pot găsi dragostea

Vrem să găsim pe cineva cu care să trăim împreună viața întreagă. Vrem să găsim fericirea și să trăim sentimentul de încredere și siguranță. Dar acest lucru nu întotdeauna este ușor. Dragostea și relația nu întotdeauna sunt simple. 

Fiecare om are propria personalitate, propriul caracter, propriile sale caracteristici unice cu care trece prin viață. Doar pentru că ne place de o anumită persoană, nu înseamnă că și ei îi va plăcea de noi. Uneori, pur și simplu nu ne potrivim, oricât am încerca și oricât de atrăgători am fi.

Nu întotdeauna putem obține ceea ce ne dorim și trebuie să învățăm cum să trăim cu asta, cum să mergem mai departe. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să cedăm, să ne oprim să mai încercăm. Până la urmă, nimeni nu știe unde îl așteaptă iubirea. Singurul lucru pe care îl putem face este să lucrăm asupra noastră, să ne îmbunătățim calitățile. 

Iubirea în sine nu este o garanție.

Este un risc, iar dacă vor încerca doi oameni, posibil să iasă ceva frumos din asta. Va merita. Sunt câteva motive pentru care nu îți poți găsi iubirea:

– Nu te respecți pe sine însăți

Dacă vrei ca și cei din jurul tău să te respecte, trebuie mai întâi să te respecți pe sine. În caz contrar, cei din jur nu te vor trata corect și vei avea o atitudine proastă față de tine.

– Nu ești gata să ierți

Iertarea este cheia unei relații de succes. Nimeni nu este perfect. Toată lumea greșește, iar atunci când se întâmplă astfel de lucruri, cineva trebuie să poată ierta. 

 – Nu ești pregătită pentru o relație

Probabil că în viața ta există lucruri care la moment au nevoie de mai multă atenție. Probabil mai ai nevoie de timp să mai crești, să te maturizezi.

–  Ești prea fixată pe viața personală

Probabil ești prea egoistă, prea fixată pe propriile tale nevoi și nu te poți adapta nevoilor celor din jur. Dacă vei continua să ai această abordare, nu vei ajunge departe.

– Încalci spațiul personal

Doar pentru că ești într-o relație, nu înseamnă că ai dreptul să încalci spațiul personal. Respectă spațiul celor de lângă tine, chiar dacă este vorba despre iubitul tău.

– Vezi totul în roz

Uneori, viața nu este doar roz și fericire. Trebuie să înțelegi realitatea și să mai cobori din când în când cu picioarele pe pământ.

Sursa :