De ce uneori nimeni nu are nevoie de bărbați adevărați

Să fac mică o caracteristică bărbaților adevărați. Cum sunt ei? Care sunt ale lor calități și cum realizăm că am cunoscut un astfel de bărbat? Până la urmă, bărbaţii au un comportament raportat la educația pe care au avut-o, la religia pe care o dețin, la valorile care le-au fost insuflate.

Astfel, avem tot dreptul să judecăm anumite fapte, atât timp cât încalcă drepturile omului de alături.

Dar, pe lângă toate acestea, ei tot au un adevăr care trebuie ascultat și analizat. Bărbații crescuți într-un mediu iubitor, unde părinții s-au respectat și s-au iubit reciproc știu că toți suntem diferiți și este imposibil să fim egali în păreri și alegeri.

Sunt conștienți că uneori ideile omului de alături sunt mult mai bune decât ale lor și știu să respecte fiecare părere argumentată. Dacă în copilărie au fost lăsați să-și manifeste emoțiile și totodată au fost învățați să și le controleze, acești bărbați în momentele tensionate își vor păstra calmul și vor găsi soluții pentru problemele nerezolvate.

Iubirea, acceptarea, încurajarea care le-au fost oferite de mici copii… la maturitate aceste calități se transformă în capacitatea de a insufla încredere celor din jur fără să manipuleze. De ce unele femei aleg bărbați care le manipulează? Fiecare om vrea să fie iubit, admirat și înțeles. Doar că pe parcursul vieții aducem inconștient sau conștient niște exemple din copilărie, aceștia fiind proprii părinți.

Femeile care au crescut în familii unde tatăl deținea tot controlul asupra soției și a copiilor, la maturitate se vor implica în astfel de relații bolnave, deoarece rănile din copilărie nu au fost vindecate. O femeie care în copilărie a dus lipsa iubirii paterne și mereu a dorit să-i demonstreze propriului tată că-l iubește, va începeo relaţie intimă mult mai devreme, spre deosebire de o femeie care a crescut într-o familie sănătoasă.

În acelaşi timp, o femei lipsită de iubirea tatălui va fi într-o poziție de inferioritate în fața partenerului, făcând orice ca să nu-l piardă.

Iar atunci când își alege partenerul de viață tinde să aleagă bărbați cu lacune în comportament, manipulatori și cu vicii, asta întorcând-o în același cerc din copilărie, unde era într-o continuă alergare de a demonstra că este bună și merită să fie iubită.

Bărbații cu o stare mentală sănătoasă, cu idei și perspective nu sunt uitați. Dimpotrivă, ei sunt căutați de femei. Pur și simplu rănile nevindecate din copilărie duc spre durere, iar negarea trecutului duce de fiecare dată spre aceleași greșeli. Unele femei înțeleg problema, cer ajutorul unui specialist, altele continuă să persiste în greșeli.

Nu trebuie să uităm că vedem în oameni ceea ce ascundem în adâncul sufletului nostru.

Mary