De ce uneori este bine să pui punct și să o iei de la capăt, decât să lași virgulă și să te zbați în nefericire

În viață nu e mereu așa cum ai dori, pentru că uneori alegi greșit, alteori îți asculți inima și nu rațiunea. Te lași condus de mândrie și egoism sau nu dai peste oamenii potriviți. Cu timpul devii un om matur și stăpân pe sine datorită tuturor experiențelor și greșelilor. Fericirea ți-a arătat cum arată zilele cu soare, iar tristețea – zilele cu nori. Cel mai important lucru e să înveți din fiecare eșec și să nu-ți perzi speranța, să nu te transformi într-un om rece.

Sunt femei care chiar dacă sunt înșelate și lovite continuă să stea lângă acel bărbat. În sinea lor cred că într-o zi va avea loc o schimbare. Cât de mult greșesc aceste doamne. Nu are rost să stai lângă un om care te umilește fără să aibă remușcări. Un om care îți provoacă durere și te face să te simți un nimeni. Viața se transformă într-un infern atunci când nu te simți bine în patul, casa ta. Zilele nu mai sunt sărbători. Te schimbi într-un om suferind. Îți prăpădești sufletul, te usuci ca o floare fără apă. Și nu se merită.

Punctul e un nou început. Spre deosebire de oameni viața știe să ofere. Ea știe când să te pună la zid și când să-ți ofere fericirea. Fiecare suferință e urmată de o iubire mare. Când te simți cel mai singur om de pe acest pământ chiar dacă oficial ai pe cineva, a venit momentul să gândești la rece. Ce vrei cu adevărat, cum dorești să fii în viitor: o femeie care se plânge sau una triumfătoare? Indiferența și durerea te vor distruge moral și spiritual, de asta dorește-ți binele. Orizontul există cu scopul de a privi dincolo de el. Viața ta e un orizont, nu se sfârșește în momentul când crezi că nu mai poți continua, abia atunci se începe frumosul. Trebuie să înțelegi că decât să suferi în tăcere, mai bine te bucuri de viață zi de zi, oricând și oriunde.

Punctul pus la timp te duce spre împlinire, o virgulă lăsată acolo unde nu merită te duce spre pierzanie.