De ce unele femei rămân în relații distructive, care le provoacă suferință și durere

Alegerile pe care le facem pe parcursul vieții ne sunt dictate de propriul subconștient.

Deseori ne întrebăm de ce anumite femei insistă să stea lângă oameni toxici. Totodată încearcă să fie persuasive, atunci când sunt întrebate de ce aleg durerea. Nimic nu este întâmplător. Fricile, temerile, incertitudinile, complexele… toate sunt suma trăirilor și experiențelor cu care ne-am ciocnit din copilărie încoace.

Neîncrederea în sine.

O fetiță care în copilărie a fost subestimată, iar părinții nu au crezut în ale sale capacități, va crește o femeie care va avea nevoie de aprobarea celorlalți. De asemenea, mereu va face mereu un pas în urmă. Din această cauză, fiind într-o relație, de fiecare dată va ceda și nu-și va apăra punctul de vedere. De multe ori va renunța la propriile visuri și dorințe, fiindcă nu se va considera capabilă să le materializeze.

Acceptarea violenței.

O fetiță care a crescut într-o familie disfuncțională, asistând la certurile dintre părinți și fiind martoră în momentele când tatăl își agresa soția fizic sau verbal, va duce cu ea în anii maturității lipsa dragostei. Mereu va tânji după iubirea care nu i-a fost oferită când era doar o copilă. Din această cauză, va crede că, suportând durerea și făcând sacrificii, cel de alături într-o bună zi o va iubi.

Grija excesivă.

Femeile care nu s-au bucurat în copilărie de prea multă afecțiune, vor dori să compenseze indirect această nevoie nesatisfăcută, manifestând o grijă excesivă față de bărbații care vor fi dornici să primească o astfel de atenție. Femeile care au crescut în familii disfuncționale sunt atrase de cei aflați în suferință, empatizând cu durerea lor și încercând să o aline, pentru a scăpa de propria suferință.

Frica de abandon.

Fetița care a trecut prin divorțul părinților sau a fost părăsită de mică de propriul tată, ajugând la maturitate va fi îngrozită de perspectiva abandonului și va fi în stare de orice ca relația în care se află să nu se destrame.

Dorința de a schimba omul care oferă o epuizează și tranformă relație într-una toxică.

Pentru că nu a reușit niciodată să schimbe părintele într-o persoană grijulie, va fi atrasă de fiecare dată de bărbați care îi vor reproduce sentimentele din copilărie. Crezând că, oferind iubire, va putea schimba omul de alături.

Dependența de durere are în spate o poveste. Nimic nu se naște din nimic. Doar că, unica soluție în astfel de cazuri este conștientizarea problemei și rezolvarea ei. Apelarea la un specialist este cea mai bună alegere. Un terapeut poate oferi cele mai bune sfaturi și soluții care vor ajuta la depășirea acstei etape complicate.

Cu drag, Mary!