De ce un bărbat pleacă atunci când îl dorești cel mai mult alături

Foarte multe femeie cred că, dacă vor face cât mai multe sacrificii, bărbatul drag nu va pleca din viața lor, ceea ce este absolut greșit. A fost demonstrat că femeile și bărbații au viziuni absolut diferite în ceea ce privește relația de cuplu.

De ce totuși bărbații pleacă din relațiile în care femeia iubește, în care ea depune suflet și emoții și face totul ca lucrurile să reușească? De ce un bărbat pleacă atunci când este dorit cel mai mult?

1. El nu este pregătit pentru o relație serioasă

Niciodată relațiile adevărate de dragoste nu au fost dintre cele mai ușoare. Probabil partenerul încă nu este pregătit pentru o astfel de relație, unde iubirea este pusă pe primul loc și contează implicarea lui.

Eeste nevoie de timp, devotament, răbdare și emoții sincere. Este nevoie să asculte, să vorbească, să-și asume rolul de partener. Probabil el nu este bărbatul care să facă sacrificii de dragul cuiva.

2. Nu se simte bine alături de tine

Deși crezi că ești femeia perfectă, pregătită pentru o relație serioasă, gata să te implici cu sufletul pentru amândoi, nu la fel crede și partenerul tău, care și-a dat seama că nu se simte bine alături de tine.

Nu se simte în largul său atunci când sunteți împreună. Sau trăiește o stare de incomoditate. Nu înseamnă că nu ai fi o femeie perfectă, pur și simplu nu sunteți partenerii potriviți unul pentru celălalt.

3. Prea multă presiune

Atunci când în relație există mult prea multă pasiune, mai ales din partea femeii, acest lucru îi sperie pe bărbați. Dacă partenerul îți va spune la un moment dat că se simte presat alături de tine, să știi că insiști prea mult.

Într-o relație, un bărbat vrea să se simtă liber, detașat de toate problemele, de toate lucrurile care îl obosesc. El are nevoie să se simtă absolut relaxat alături de tine, dar nu să știe că, deși abia v-ați cunoscut, deja îți faci planuri de viitor.

4. Nu ești parte din planurile sale de viitor

Probabil v-ați cunoscut într-un moment potrivit pentru tine, dar nu și pentru el. Un bărbat va pleca, chiar dacă tu ți-ai fi dorit să rămână, atunci când va înțelege că nu te vede alături de el în viitor.

Nu se simte pregătit să te vadă anume pe tine în viața sa, să-i fii soție sau mamă a copiilor săi. Nu faci parte din gândurile sale decât acum, la moment, dar nu și pentru a forma o familie. Faptul că sunteți într-o relație încă nu spune absolut nimic despre planuri de viitor.

5. Nu vrea să-și asume probleme

Din momentul în care partenerul a înțeles că îți dorești mult mai mult de la relația voastră și ai mult prea mari așteptări de la el, va pleca, chiar dacă tu încă nu vei fi pregătită pentru asta. El își dorește o relație fără obligații, iar tu – o relație de viitor.

6. Se simte sufocat de tine

Faptul că ai început să păstrezi cu orice preț relația cu partenerul, îl va face să dea înapoi și să cedeze. A iubi nu înseamnă a domina o persoană și a deveni obsesivă în raport cu el, a te lega de el fără voia lui și a-i cere lucruri pe care el încă nu este pregătit să le facă.

Nu-i poți cere să vă mutați împreună, dacă el încă nu simte asta. Nu poți insista să petreacă tot timpul său liber cu tine, să-și evite rudele sau prietenii doar pentru că ești noua sa iubită și astfel ai nevoie să-ți demonstreze iubirea. Aceste lucruri îl vor face să se simtă sufocat.

7. Îi este dor de libertate

Atunci când a acceptat să formeze o relație cu tine, nu s-a gândit prea mult, pentru că a pus pe primul loc atracția și pasiunea pe care o simțea față de tine. Dar, odată cu trecerea timpului, și-a dat seama că, cu cât mai mult insiști să fie numai al tău, cu atât lui îi este tot mai tare dor de libertate.

De momentele când nu era constrâns de nimeni și de nimic. Îi e dor de momentele când era liber în gândire, în decizii, în visuri. Sau poate că pur și simplu este un partener iresponsabil.

© De Vorbă cu Tine