De ce trebuie să-i iertăm chiar și pe cei care nu merită asta

În copilărie suntem forțați să iertăm. De exemplu, când vecinul îți lua jucăria, era impus să-și ceară scuze și tu erai impus să-l ierți. Dar nu însemna nimic, pentru că îi purtai pică o lungă perioadă de timp. La maturitate, așteptăm să ni se ceară scuze, dar de cele mai multe ori așteptăm în zadar.

Dorim să îți împărtășim câteva motive importante pentru a renunța la supărare, pentru că este primordial să știi cum să ierți și cum să-ți ceri scuze.

Chiar și atunci când oamenii își cer scuze, ne fac să ne amintim de lucrurile pe care ni le-au făcut – este o parte a vieții noastre.

Transportăm greutatea acestor ofense toată viața. Și fiecare persoană greșită face ca această povară să ne alunge liniștea și plăcerea vieții.

Dar, există oameni care pot ierta chiar și pe cei care nu merită acest lucru, pentru că ei știu că:

Ne ajută să mergem mai departe

Dacă nu iertăm, înseamnă că suntem plini de ură, dispreț și nemulțumire. Înseamnă că păstrăm durerea în interior. Ne gândim constant la evenimentele care ne rănesc, în loc să ne concentrăm pe aspectele plăcute.

Mai întâi de toate tu ești cel care are nevoie să ierte

Aceasta este ideea. Suntem de părere că iertarea privește pe cel care ne-a jignit și că iertarea îi va lua o povara de pe suflet. Adevărul – iertarea este importantă pentru noi înșine. Nu putem merge mai departe fără ea. Trebuie să iertăm pentru a renunța la toate jignirile și a înceta să mai trăim în trecut.

Iertarea este pentru toată lumea

Nu doar pentru cei care își scuze. Altfel, care este rolul iertării? Oamenii puternici îi iartă chiar și pe cei care nu merită iertarea lor, pentru că ranchiuna ar afecta alte persoane datorită comportamentului lor. Ar putea deveni trauma noastră, complexul nostru și cauza de neîncredere față de oamenii din jurul nostru.

A ierta înseamnă a renunța

Doar atunci când iertăm ne putem împăca cu trecutul într-un mod în care nu va interfera cu viitorul nostru. Când renunțăm la trecut și durere, curățăm calea spre noi emoții și sentimente.

Sursa traducerii: soulpost