fb

De ce trebuie să fii întâi o soţie bună şi doar apoi o mamă bună!

Multe mame cred că dacă au deja un copil, care este cea mai importantă persoană din viața lor, ele nu mai au nevoie să-şi piardă timpul pentru stabilirea relaţiilor cu soţul.

Îți mai amintești de timpurile când erai numai tu și soțul tău, îndrăgostiţi la nebunie, împreună împotriva întregii lumi? Cu siguranţă da! Eu trec şi acum printr-o astfel de perioadă, doar că acum lucrurile stau diferit, pentru că aşteptăm primul nostru copil.

Am observat că m-am schimbat: totul a început să se rotească în jurul copilului, nu al soțului meu și a relației noastre, ceea ce m-a făcut să mă gândesc la prioritățile mele.

Am văzut diverse tipuri de mame. Unele erau atât de obsedate de copii lor, încât soţii lor păreau doar un ataşament opţional la familie, ci nu o parte componentă a ei. Multe mame cred că n-au probleme cu soții: ele cred că au deja un copil, care este cea mai importantă persoană din viața lor, deci nu mai au nevoie să-şi piardă timpul pentru stabilirea relaţiilor cu soţul.

Știu că poate fi greu să cresc copiii și să fiu o soție grijulie, dar știu de asemenea că este important să pot menţine căsătoria şi relația cu soțul meu, în mod prioritar, în viață.

Aceasta înseamnă că uneori trebuie să fii în primul rând o soție bună și doar apoi, o mamă bună. Dar acesta este cel mai bun lucru pe care îl poţi face nu ndoar pentru soțul tău, ci şi pentru tine însuţi și pentru copii tăi. Iată câteva motive:

El, într-adevăr, a fost primul. Relația cu soțul tău este componenta principală, fundamentul pe care a crescut familia ta frumoasă. Și asta este ceva care o va susține, o va ajuta să supraviețuiască în vremuri dificile, la urma urmei, ce fel de casă va dura mult timp fără fundament?

Părinţii care îşi iubesc nu doar odraslele, ci şi se iubesc reciproc – este ceea ce are nevoie fiecare copil. Și o puteți avea dacă acordați timp celui mai special om din viața voastră.

Copiii voștri vor observa acest lucru. Ceea ce admir în mod special la părinții mei este că au încercat în fiecare săptămână să-şi organizeze o întâlnire romantică. Nu, nu a fost o cină la restaurant şi flori ca la începutul iubirii. Dimpotrivă, ei puteau merge chiar și la o scurtă plimbare în parc. Și, deși eram foarte mică, îmi amintesc foarte bine totul.

Copiii observă mult mai mult decât credem noi. Deci, punându-vă în prioritate relațiile personale, arătați un exemplu similar copiilor voştri. În plus, acest lucru este foarte important pentru sănătatea lor fizică și emoțională, întrucât le face să se simtă în siguranţă.

Nu poți fi o mamă bună, dacă nu ești o soție bună. Să fim sinceri: o singură problemă afectează toate celelalte părţi armonioase ale vieţii. Același lucru se întâmplă și în familie: dacă avem probleme cu soțul, acest lucru va afecta felul în care ne tratăm copii.

O relația puternică cu soțul tău este cel mai bun lucru pe care îl poţi face pentru familia ta.

Source :

vospitaj