De ce trebuie să dormi neapărat între orele 1 și 3 noaptea

Ce este o rutină zilnică rezonabilă? Viața noastră de zi cu zi ține pasul cu schimbările tot mai mari care au loc. Nu degeaba marea majoritate a ființelor vii sunt active ziua și dorm noaptea, dimineața își doresc un lucru, la amiază și seara își doresc deja cu totul altceva. Acest lucru se datorează influenței planetelor.

Soarele activează procesele din corp și puterea de a acționa. Luna oferă relaxare și posibilitatea de a ne odihni. Influența soarelui nu permite corpului să se relaxeze pe deplin, iar influența lunii nu face posibilă funcționarea deplină fără a dăuna psihicului uman.

Deci, care sunt consecințele unei încălcări a regimului zilei? Mintea se odihnește între orele 21:00 și 23:00. Prin urmare, dacă nu ne-am culcat sau nu am adormit la orele 22:00, atunci mintea noastră va suferi și abilitățile noastre mentale vor scădea treptat. Scăderea forței mentale și a rațiunii nu se produce imediat, dar în mod lin și deseori, imperceptibil.

Se pot acumula consecințe negative de-a lungul anilor. Când puterea minții scade, o persoană nu poate înțelege ce este bine și ce este rău. Îi este foarte greu să își dea seama ce trebuie să facă în anumite situații de viață, face greșeli, pe care le regretă mai târziu. Îi este foarte greu să scape de obiceiurile proaste.

Odată cu scăderea forței minții, anxietatea și deficiența de memorie încep să își facă loc în viața omului, precum și instabilitatea mentală.

Primele semne ale lipsei relaxării minții sunt scăderea atenției, a concentrației, tensiunea excesivă. Cresc obiceiurile proaste, scade puterea de voință, cresc nevoile: de intimitate, mâncare somn și conflict.  Consecințele suplimentare sunt oboseala mentală, tensiunea cronică, afectarea reglării vasculare și tendința de creștere a tensiunii arteriale.

Fața are un aspect palid, obosit, suntem extrem de obosiți, avem un aspect plictisit, apar durerile de cap, retardul mental. Toate acestea sunt semne ale unei încălcări a regimului zilnic. Nu am permis minții să se odihnească și să se relaxeze în timpul special destinat.

Dacă nu vom dormi în intervalul de timp 23:00 – 01:00, vom pierde vitalitatea, vor avea de suferit sistemele nervoase și musculare. Consecințele sunt pierderea poftei de mâncare, pierderea în greutate, pesimismul, slăbiciunea, letargia. Aceste manifestări de obicei sunt resimțite imediat. Va începe să sufere și sistemul nervos.

Consecințele sunt extrem de neplăcute și periculoase: este perturbată reglarea echilibrului funcțiilor vitale ale întregului organism, ceea ce va determina și scăderea imunității și dezvoltarea bolilor cronice. Dacă vom continua să perturbăm regimul zilei, vor exista consecințe sub forma unor schimbări severe în funcționarea sistemului nervos, precum și a organelor interne.

De la 1 la 3 dimineaţa trebuie să dormim, altfel suferă latura noastră emoţională. Consecinţele imediate sunt iritabilitatea excesivă, agresivitatea. Dacă această regulă este încălcată, se produce o epuizare emoţională severă şi pot începe atacuri de isterie. Consecinţele ulterioare sunt dezvoltarea treptată a psihozei maniaco-depresive, adică o persoană este excitată de un anumit timp, apoi cade într-o depresie profundă. Severitatea percepţiei lumii prin auz, vedere, miros, atingere şi activitatea papilelor gustative scade treptat. 

Inteligenţa este capacitatea unei persoane de a înţelege forţele care există în jurul nostru şi care ne afectează viaţa. O persoană inteligentă înţelege că există timp, puterea timpului, aşa că încearcă să facă totul la timp, atât cât îi permite soarta. Cine nu doreşte să fie prieten cu timpul, se pedepseşte pe sine însuşi: munca de noapte, greu adormim seara, televizorul mereu aprins. Dacă apare o astfel de situaţie, schimbarea poate fi extrem de dificilă, dar nu şi imposibilă. 

Întrucât dorinţa unei persoane este o forţă imensă, dacă vrem să schimbăm regimul zilnic, primim această oportunitate. Dacă dorinţa a fost sinceră şi puternică, atunci există forţe pentru a profita de această oportunitate. Există un singur mod de a consolida această dorinţă – comunicarea cu oamenii care au pornit deja pe calea cea bună şi respectă rutina zilnică. Ascultarea unor astfel de oameni dă naştere la schimbarea minţii, apar idei noi de a schimba totul în viaţa noastră.

Toate celelalte metode de eliminare a consecinţelor încălcării regimului zilnic sunt nejustificate şi nu duc decât la probleme suplimentare. Este nechibzuit să strigi la membrii familiei sau la un vecin, dacă vrem să oprească televizorul sau să facă un alt anumit lucru. Nu este înţelept să renunţăm la munca de noapte, dacă nu avem o altă sursă de venit. Trebuie să acceptăm situaţia ca fiind consecinţele propriei irezonabilităţi din trecut, şi să ne dorim ca totul să se schimbe în bine. 

Viaţa se aranjează în aşa fel, încât continuăm să comunicăm cu acei oameni care ne întorc tot binele pe care l-am făcut noi vreodată. Când o persoană îşi doreşte o viaţă mai bună şi, în acelaşi timp, nu învinovăţeşte pe nimeni pentru soarta sa dificilă, nu încearcă să refacă cu forţa alţi oameni, treptat îşi rezolvă soarta mai rea, iar oportunităţile sale de a trăi mai fericit se îmbunătăţesc în fiecare zi. În schimb, factorii adverşi care au împiedicat progresul din cauza faptelor rele, slăbesc treptat şi, în cele din urmă, dispar.

Sursa :