De ce tot mai puține femei acceptă să se căsătorească

Femeile au devenit tot mai puternice în timp și sunt capabile să aibă grijă de sine în toate sensurile. Cândva, bărbații erau vânători, ocrotitori, în timp ce femeile erau casnice, creșteau copii și erau lipsite de foarte multe drepturi. Cândva, se credea că acestea sunt rolurile bărbaților și femeilor, că aceasta este ordinea naturală a lucrurilor și datorită acestui fapt, nimeni nici măcar n-a încercat să-l schimbe.

Acum, după ani de zile, după ce femeile s-au eliberat de aceste limite care defineau anterior fiecare aspect al vieții, ele au descoperit că sunt prea departe de tot ce înseamnă legături familiale și căsătorie. Era umanității în care toate femeile depindeau de bărbați a luat sfârșit.

Tot mai multe femei își dau seama că, de fapt, se pot descurca foarte bine și fără a fi căsătorite. Mai există totuși și alte câteva motive pentru care femeile din lumea modernă au mai puține șanse pentru o căsătorie.

1. Nu există bărbați demni de a forma o familie.

Având în vedere creșterea șomajului și lipsa generală de perspective pentru bărbați în lumea modernă, există foarte puțini bărbați demni de atenție, pe care femeile să vrea să-i țină alături cu orice preț, inclusiv prin căsătorie și nu sunt ușor de întâlnit.

2. Femeile moderne sunt unice și autosuficiente.

Femeile moderne nu doar că lucrează mai mult decât bărbații, dar au și o educație mai bună. În zilele noastre, femeile lucrează aproape în toate domeniile.

3. Relații fără obligații.

Internetul a devenit accesibil pentru toată lumea. Odată cu abundența actuală a site-urilor de întâlniri, femeile au găsit oportunități de a întâlni un bărbat pentru o relație fără obligații.

4. Conceptul clasic de căsătorie este depășit.

De mii de ani, căsătoriile între bărbat și femeie au fost încheiate din motive economice și politice și adesea au fost negociate. Opiniile tinerilor foarte rar au fost luate în considerare. Nici nu mergea vorba despre dragoste, ci mai degrabă de interese. Astfel, instituția căsătoriei a devenit un instrument social. La moment, generațiile de azi consideră că conceptul tradițional de căsătorie este depășit și trebuie revizuit.

5. Bărbații cred că le este încălcată mândria de către femei.

Eu-l masculin al multor bărbați se dovedește a fi extrem de fragil. Faptul că femeile au scăpat de sub controlul sufocant al gătitului, spălării, pregătirii mâncării îi sperie pe foarte mulți bărbați, pentru că ei sunt incapabili să construiască o relație cu o femeie mai inteligentă și mai bună decât ei înșiși. Femeile de succes îi fac pe unii bărbați să se simtă inferiori.

6. Cultura cunoștinței pentru o noapte nu a dispărut.

În zilele de azi trăim o adevărată apocalipsă matrimonială. Aplicațiile de întâlniri au avut un impact semnificativ asupra culturii moderne, înlocuind instituția tradițională a căsătoriei cu relațiile pentru o noapte sau cu cele fără obligații.

6. Ideea căsătoriei devine de domeniul trecutului.

Atunci când femeilor li s-a refuzat dreptul de a primi educație sau drept la carieră, conceptul de căsătorie pentru a avea o viață mai bună devenise foarte popular. Alte opțiuni nici nu existau. Dar astăzi, pentru o femeie inteligentă, educată, de succes nimic nu mai este imposibil. De ce să ai nevoie de un bărbat doar cu numele?

7. Femeile nu mai sunt de acord cu rolul anterior.

Un alt fapt remarcabil este că tot timpul când femeile au luptat pentru egalitate – și, apropo, această luptă nu s-a încheiat – bărbații s-au trezit să sunt puțin cam în urmă. Bărbații nu mai simt că au pentru ce să lupte, deoarece femeileîi domină în foarte multe domenii. Această tendință va continua, făcând din ce în ce mai puțin probabil rolul femeii de a reveni la dependentă de bărbat și la importanța căsătoriei clasice.

8. Pentru a fi mame, femeile nu mai trebuie să se căsătorească.

Mulți copii născuți astăzi sunt cu mame singure și, cel mai probabil, acest număr va crește în viitor, deoarece stigmatul pus pe mamele singure treptat este îndepărtat. Datorită ultimilor progrese în știință și tehnologie, femeia nici nu va avea nevoie de un bărbat pentru a avea un copil.

9. Femeile au devenit așa cum doreau să fie bărbatul din viața lor.

Femeile devin puternice, independente, capabile să se descurce singure peste tot și în toate.

Totuși, căsătoria este un act sacru. Găsind omul potrivit, având o maturitate emoțională, căsătoria devine un pas frumos și firesc pentru doi oameni care se iubesc.

Sursa :