De ce timpul petrecut de unul singur îți descătușează potențialul

Trăim într-o lume socială. Este o ocazie rară să îți găsești timp pentru a fi într-adevăr singur. Chiar și atunci când prietenii sau membrii familiei nu sunt fizic lângă noi, ne trimit mesaje sau ne contactează pe internet. Este adevărat, acest lucru își are beneficiile sale. Dar nu e bine că am uitat de importanța timpului petrecut în singurătate. Uneori este necesar să te deconectezi de la lume și să trăiești după termenii proprii.

Când ești singur:

  1. Devii creativ și productiv

Nu te bazezi pe alte persoane pentru a te distra sau pentru a-ți îmbunătăți viața. Totul depinde de tine. Nu numai că nu te bazezi pe alții, dar nu te vei reține de la realizarea unui proiect și vei fi mult mai capabil să încerci modalități noi de realizare a unei sarcini pe care niciodată nu ai încercat să o îndeplinești în grup.

  1. Lucrezi mai mult

Mentalitatea de grup include și ideea că „altcineva o va face”, atitudine care nu are cum să apară atunci când ești singur. Dacă nu îți faci munca, nu o va face nimeni. Și, desigur, dacă nu faci ceea ce trebuie, vei fi singurul vinovat. Când ești complet detașat de lume, nu există nimic ce te poate distrage și te concentrezi, în primul rând, pe terminarea lucrului început.

  1. Te simți mai liber

Când ieși cu prietenii, ești mai dispus să stai alături de ei mereu. Din moment ce ai oameni în jurul tău pentru a interacționa, nu ești foarte interesat să întâlnești pe cineva nou. În schimb, când ești singur, ai putea intra liber într-o conversație cu cineva care te interesează. Nu știi niciodată când o nouă conexiune îți poate schimba viața într-un fel sau altul.

  1. Îți limpezești mintea

Cu toții avem nevoie de timp pentru a ne reîncărca și dacă spui că tu nu faci parte din această categorie, atunci probabil îți bați joc de tine. Suntem implicați în diverse acțiuni, așa că atunci când ai timp pentru tine, este important să îl folosești cu înțelepciune.

  1. Faci ceea ce îți dorești

Ești complet responsabil de propriul divertisment și de propria plăcere. Nu te bazezi pe alte persoane care să îți planifice ziua sau care să îți realizeze planurile. Ai libertatea de a face ceea ce dorești cu viața ta. Fiecare ajunge în momentul în care este obosit de ceea ce fac prietenii. Și cu toții avem acele plăceri vinovate de care ne putem bucura numai în singurătate.

  1. Înveți despre tine

Doar când ești singur poți fi cu adevărat tu însuți. Ai putea fi surprins dacă, în tot acest timp, nu ai încercat să te cunoști mai bine. Poți explora noi interese fără a avea grijă de ce cred alții. Ai putea încerca noi activități, doar pentru a descoperi o nouă pasiune.

Timpul petrecut de unul singur este timpul în care poți să descoperi cine ești cu adevărat.

Articol original pe: lifehack.org