De ce te simți singur într-o relație?

Singurătatea într-o relație este un lucru neordinar. Ești foarte confuz când te afli într-o astfel de situație și te întrebi: „De ce mă simt atât de singur, când am pe cineva lângă mine?”. Motivele pot fi diferite, dar majoritatea nu sunt foarte plăcute. Încă o problemă în situația dată o reprezintă faptul că nu ești în măsură să discuți cu partenerul tău, pentru că ai frică de părerea și reacția lui/ei, dar și de ce ar putea urma.

Este bine dacă nu i-ai povestit partenerului despre asta, fiindcă nici tu nu știi motivul pentru care ți-a apărut acel gând. Deci nu vei fi în stare să îi explici sau să îi răspunzi la anumite întrebări. Acest sentiment îți poate rupe relația dacă este dintr-un motiv real, dar dacă este o consecință a gândurilor tale, ar fi bine să renunți la ele.

Încearcă să te relaționezi cu următoarele motive:

  1. Ești ignorat.

Acest sentiment poate apărea în toate tipurile de relații. Dacă simți că partenerul tău te ignoră fizic, mental și emoțional, atunci nu este de mirare că te simți singur.

Dacă simți că ești ignorat fără un anumit motiv, este timpul să vorbești cu partenerul tău despre ce se întâmplă.

  1. Lipsa comunicării.

Nimeni nu este capabil să-și păstreze viața personală și profesională separat. S-ar putea crea o ruptură între persoane. Acesta ar putea fi și motivul neînțelegerilor voastre. Nu comunicați foarte mult (poate pentru că te afli într-o relație la distanță) și este și firesc să simți asta.

Partea bună în această situație este că poate dispărea. Mergi la partenerul tău, sună-l și abordează politicos problema. Dacă te înțelege, nu se va ajunge la ceartă, ci va încerca să îți ofere mai mult timp.

  1. Altcineva a intervenit între voi.

Este o lege universală să fii atras de cineva. Nu înseamnă că partenerul te-a părăsit și a oferit locul tău unei alte persoane. Acea persoană poate fi un/o  prieten/ă. Odată ce are o persoană noua în viața sa și petrec mai mult timp împreună, s-ar putea să simți această lipsă de atenție care te va face să suferi.

  1. Nevoile tale nu sunt împlinite.

Dacă nevoile tale nu sunt împlinite la limita așteptărilor, atunci acest sentiment poate să-ți apară cu ușurință. Poate iubitul/iubita ta nu este în măsură să le îndeplinească sau poate nevoile tale sunt mult prea mari.

  1. Partenerul tău este tensionat.

Câteodată, când sunt triști, oamenii încep a avea un comportament ciudat. Nu acordă atenție nimănui în viața lor. Ar trebui să realizezi dacă partenerul tău se află într-un astfel de moment atât pe plan personal, cât și profesional. Întreabă-l dacă se simte bine și dacă nu ar vrea să îți împărtășească ceva. Odată ce cunoști cauza, susține-ți jumătatea și nu pune problema sentimentului pe care îl trăiești, pentru că este absolut firesc să te comporți astfel când treci printr-o depresie. Mai bine ajută persoana de lângă tine să se simtă mai bine.

Concluzie:

Sentimentul de singurătate într-o relație nu este un lucru nou. Aproape fiecare cuplu trece prin astfel de momente. Asta nu înseamnă însă că relația ta se sfârșește. Problemele pot fi rezolvate cu dragoste. Discută cu partenerul și încercați să treceți peste asta.

Foto: deinteres.org

Articol original pe: thisrelationship.com