De ce sunt singură: 4 motive fundamentale la care nu te-ai gândit

A fi singură este ceva normal.

Nu trebuie să te ”tratezi” de singurătate. Dar stereotipurile sociale încă continuă să oprime femeile fără partener. Cum să încetezi să îți faci griji din cauza asta? Despre asta ne povestește jurnalista Lindsay Rush.

În viața mea am avut mai multe relații, care s-ar fi terminat cu mariaj. Dar cu toate acestea, în ultimii ani sunt singură. Însă nu îmi fac griji din cauza aceasta.

Acum am peste 30 de ani și neliniștea celor din jur asupra faptului că sunt singură este tot mai evidentă. De aceea, am decis să formulez o lista din 4 motive de ce sunt singură.

1. Mie îmi place să fiu singură. Îmi plac mai multe aspecte ale vieții fără partener. Nu demult m-am imaginat într-o relație de lungă durată și am avut panică. Am înțeles cât de multe lucruri din viața de acum o să îmi lipsească. Cu siguranță că nu toți gândesc în acest mod, dar acesta este adevărul meu. Îmi place independența mea, șansa de a adormi târziu, să stau în pat în diagonală și să mănânc oriunde aș vrea în casă.

2. Eu nu aleg bărbații potriviți. Câteodată am impresia că pur și simplu nu mă atrag bărbații corecți. Însă eu nu tratez asta ca principalul obstacol care mă împiedică să îmi găsesc sufletul pereche, ci ca pe o simplă problemă, oricare altă problemă din viața mea.

Eu merg la psiholog și încerc să fiu cât mai sinceră cu mine. De asemenea, permanent îmi spun că trebuie să comunic cu câți mai diverși oameni.

3. Trebuie să fii norocos să găsești iubirea. Recent am citit un articol cu denumirea: ”Eu am găsit iubirea doar pentru că am fost extrem de norocos”. Autorul risipește miturile că pentru a găsi iubirea trebuie să îndeplinim niște acțiuni clișeice, de exemplu: să ieșim cât mai des afară, să devenim o mai bună versiune a noastră.

Iată un fragment: ”Vreau să spun că nu am făcut nimic altfel. Nu m-am schimbat, nu am citit cărți care să mă ajute, nu am descărcat aplicații de dating și nu m-am adresat unui psiholog. Nu am ajuns la o înțelepciune spirituală datorită căreia să fi proclamat: sunt pregătit pentru iubire. Am fost doar norocos. Fotografiile mele ”înainte” și ”după” arată la fel, doar că în fotografiile ”după” nu mai sunt singur.

Posibil că încă sunt sigură pentru că nu am fost încă în locul potrivit la momentul potrivit.

Poate persoana care mă va iubi cu adevărat, care va râde la toate glumele mele încă nu s-a mutat în acest oraș.

4. A fi singură este ceva normal. Mă irită ideea că fericirea mea ar depinde de cine se află alături de mine. Aceasta nu este o atitudine corectă față de viață. Fericirea este posibilă doar atunci când noi învățăm să recunoaștem și că acceptăm realitatea.

Sunt singură, dar cu toate acestea eu vreau să fac ziua de azi una dintre cele mai frumoase din viața mea.

Eu înțeleg frica și durerea persoanelor care nu au un partener. Cu atât mai dificil devine cu înaintarea în vârstă. Vedem cum prietenii noștri întemeiază familii, divorțează, apoi se recăsătoresc. Iar noi ne dăm seama că nu vom mai fi niște părinți tineri.

Eu cred că într-o zi vom fi în măsura să ne prețuim indiferent de statutul matrimonial.

Am plâns și eu nopțile, m-am plâns prietenilor, am citit un teanc de cărți despre găsirea dragostei și am urmat sfaturi ineficiente despre relații. Sper că nu voi mai reveni la acea stare de disperare.

Sper că și în continuare voi aprecia fericirea pe care o primesc din alte relații. Cu timpul înțelegem că într-o persoană sunt atât de multe lucruri valoroase, care nu implică statutul matrimonial.

Sursa :