fb

De ce societatea are mare nevoie să-ți găsești jumătatea: 4 motive adevărate!

Ai observat că de fiecare dată când menţionezi că nu ai un partener stabil, toţi brusc simt o milă aparte pentru tine şi încearcă să te „ajute” cu un sfat.

Am decis să înţelegem de ce celor din jur le pasă de ai tu un iubit/i ubită sau nu.

Asta e o nouă „religie”. Nicio religie existentă până acum nu ne-a învăluit aşa cum o face religia iubirii. Ne este imprimat de mici că unicul scop al vieţii este să îl găseşti pe cel predestinat ţie. Putem numi acest element – religie, pentru că îşi are chiar şi propriile atribute:

Sărbători – Sf. Valentin şi Valentina, aniversarea cunoştinţei/ primului sărut/ al nunţii, etc.

Rugăciuni de bază – „Te iubesc”, „Am nevoie de tine”, „Nu pot trăi fără tine”.

Icoane – fotografiile comune.

Altar – patul.

Simbolul sacral – inima.

Imn – cântece care se asociază cu o amintire comună.

Un alt motiv este cel că unii oameni se impun astfel. Dacă nu au obţinut victorii şi glorii în alte domenii, dar cel puţin au succes în domeniul romantic, ei vor să menţioneze acest lucru cât mai des.

Dacă nu vorbim despre rudele cărora chiar le pasă de tine, sunt amici şi cunoscuţi care pur şi simplu te vor într-o relaţie, nu neapărat una fericită. Ba din contra, una în care vei avea de suferit. Deci, ia un moment şi gândeşte-te dacă ai nevoie de sfaturile unor astfel de oameni.

Al treilea motiv, mai ascuns, este interesul conducerii. Persoanele singure nu prezintă interes pentru conducere, iată de ce:

1. Cei căsătoriţi sunt nevoiţi să lucreze mai mult.

2. Familiile asigură statul cu copii, care la rândul lor sunt noi lucrători potenţiali.

3. Fetele care nu fac parte dintr-o relaţie investesc mult în frumuseţe. Acest domeniu ţine de afacerile non-guvernamentale.

Şi desigur, motivul istoric. Iată ce prezintă acesta: din cele mai vechi timpuri căsnicia a fost un lucru considerat drept sfânt. Legătura veşnică se făcea, atât în faţa familiei, cât şi în faţa Domnului. Aşadar, încă din trecut a rămas acest cult al actului divin, în care cred orbeşte majoritatea oamenilor. Ești liber să iubești și să fii iubit, dar fără a fi prest de cineva.

Source :

bomba