De ce să lași omul pe care îl iubești nu întotdeauna este o decizie rea

Știi că a te îndepărta de cel pe care îl iubești este cel mai curajos lucru pe care îl poate face cineva? Pare absurd și complicat: să iubești pe cineva, dar să îl lași să plece… 

A elibera pe cel drag din viața ta nu este un lucru ușor

Uneori pare chiar imposibil. Pentru că dragostea întotdeauna este bună, frumoasă, unică. Cum să compari dragostea cu o capcană în care cineva ar putea să te părăsească? Pentru mulți dintre noi, divorțul și despărțirea sunt niște lucruri rușinoase, de aceea mulți dintre noi duc în spate o relație moartă demult și încearcă să afișeze fericirea pe față.

Chiar dacă în acea relație demult nu mai este loc pentru iubire. Persoana care decide să pună capăt unei astfel de relații este considerată aproape o ingrată. 

Este foarte important să putem lua decizii corecte în legătură cu alegerile noastre în viață: căsătoria, divorțul. Despărțirea de cineva poate fi începutul unei noi căi pentru tine. Trebuie doar să ai curaj să faci acest pas important. Eliberarea dintr-o relație care demult nu mai funcționează este cea mai înaltă manifestare a iubirii și umanității. Procedând astfel, recunoști și accepți că atât tu, cât și partenerul tău meritați fericirea.

Întotdeauna ai dreptul să alegi

Alegi să continui o relație moartă sau să eliberezi persoana pe care o iubești. Jurămintele unei căsnicii spun că ar trebui să fim alături soț și soție, la bine și la greu, în bogăție sau sărăcie, în sănătate sau la boală, până când moartea ne ve despărți. E o frumoasă declarație de dragoste pe care o simțim unul față de celălalt.

Dar e cu mult mai important să înțelegem că alegem loialitatea și devotamentul pentru fiecare zi nu pentru că suntem obligați și legați de un jurământ, ci pentru că ne iubim și continuăm să ne alegem unul pe altul iar și iar. Nu pentru că trebuie, ci pentru că vrem, că așa simțim. Acesta este un argument pentru libertate. Nimic nu distruge dragostea ca rigiditatea și regulile stricte.Când suntem flexibili, relațiile doar înfloresc, ne simțim liberi și fericiți. 

Infidelitatea este un simptom, nu o cauză a unei relații nesănătoase. Este oare bine să ne prefacem că relația noastră este una frumoasă? Este mai bine să ne mințim pe noi înșine, dar și pe partenerul nostru? Când vedem că relația noastră sew destramă, primul impuls este să luptăm, să rezolvăm toate problemele care au apărut și dragostea noastră va înflori.

Dar asta funcționează rar și nu este în dreptul nostru să schimbăm oamenii. În primul rând trebuie să ne înțelegem pe noi înșine, să ne vindecăm toate rănile sufletești și apoi să oferim partenerului nostru sentimentul de libertate și încredere. Trebuie să ne asumăm responsabilitatea și să ne bucurăm de libertatea de a fi noi înșine. Toate obligațiile și acordurile stricte nu sunt decât o alegere pe baza consimțământului reciproc și a respectului unul față de celălalt. 

Să eliberezi pe cineva din viața ta nu înseamnă să cedezi

Înseamnă să realizezi faptul că atât în viața ta, cât și în viața partenerului tău se deschid noi oportunități și vei putea întâlni pe cineva lângă care să fii cu adevărat fericită. Dacă iubești pe cineva, oferă-i libertate deplină. Dacă îți este frică să nu plece și să îl pierzi, asta nu e iubire, dar închisoare.

Trebuie să înveți să te iubești pe sine, nu să fii determinată de prezența unui partener în viața ta. Deschide-ți inima și sufletul. Nu trebuie să îți fie frică. Meriți iubirea și cu siguranță o vei avea, dacă vei avea și încredere în tine. Dacă vei elibera pe cineva din viața ta, va fi cea mai înaltă manifestare a iubirii.

Sursa :