De ce să fii într-o relație este mai complicat decât să fii singură

Încă te mai întrebi de ce e atât de complicat să fii singură?

Pentru a deveni o personalitate integră și sigură pe sine este nevoie de multă muncă. Iată de ce este mai ușor să fii singură decât într-o relație atunci când vine vorba de creșterea personală:

  1. Relația este o responsabilitate enormă

Atunci când ești singură, iei deciziile de sine stător, fără a apela la opinia altora. Tu știi ce este cel mai bine pentru tine. Însă atunci când faci parte dintr-un cuplu, este important să ții cont de sentimentele și opinia partenerului tău.

  1. Riști să rămâi cu inima frântă

Să ai inima frântă este unul dintre cele mai dureroase lucruri în viață. În aceeași măsură doare să rănești astfel persoana iubită.

  1. Mereu ai frica de a fi înșelată

Poți fi într-o relație de durată, în care iubești și ești iubită, însă lucrurile o pot lua razna. Frica devine cu atât mai mare în epoca tehnologiilor când este extrem de ușor să flirtezi cu mai multe persoane concomitent.

  1. Ai frica de a nu-ți valorifica potențialul

În cadrul unei relații ești nevoie să mergi la compromisuri. De multe ori pentru a evita conflictele, este necesar să cedezi. Însă când ajungi să te dedici unei relații, devii mai puțin focusată asupra creșterii personale. În aceste momente simți că nu dedici îndeajuns timp jobului sau pasiunilor proprii.

  1. ”Și dacă dispare iubirea?”

Dacă iubirea va dispărea, el va pleca? Sau va rămâne cu mine din obișnuință? Cât timp vom fi în stare să ne prefacem că totul este bine?

  1. Niciodată nu poți fi sigură de alegerea ta

Uneori te gândești că puteai avea alături un bărbat mai puternic, mai gingaș, mai inteligent, mai frumos, etc. Mereu există teama să faci alegerea incorectă.

Sursa :