De ce pleacă bărbaţii? Greşeli pe care le fac aproape toate femeile!

Subiectul infidelităţii masculine este extrem de actual. Adesea femeile spun îndurerate că bărbaţii le părăsesc, iar ele nu pot face nimic. „Atâţia ani împreună! Era un nimeni, şi cu mine ajuns atât de departe, iar acum a trădat familia noastră şi pleacă la alta”.

Spun despre cât de mult se chinuie ele să păstreze fericirea în familie, iar el nu-i. „Cum poate să-i fie rău alături de mine? Oare eu nu gătesc, nu fac curat? Totul e pentru el, închid ochii la toate”.

Nu vom învinui şi nu vom îndreptăţi pe nimeni într-un cuplu. Dar vom încerca să înţelegem femeia şi bărbatul, pentru a ajunge la rezolvarea acestui mister al relaţiilor.

Deorece există multiple greşeli cu privire la acest aspect, iată câteva momente importante:

1. Relaţia între bărbat și femeie se bazează în primul rând pe dorinţa intimă

Pentru un bărbat, o femeie atrasă de el este una fericită şi relaxată. Adesea aţi văzut un bărbat să curteze o femeie tristă, nervoasă şi nearanjată? Mai degrabă invers: bărbatul reacţionează la o doamnă ce se simte comfortabil şi lejer. Care ştie să primească plăcere. Anume acest aspect este cel mai senzual.

Atunci când femeia nu se gândeşte la sine, ci încearcă să se dedice partenerului, uitând de propriile dorinţe, ea devine pentru el o „mămică”, „victimă”, oricine numai nu un obiect de atracţie intimă.

2. Aşteptarea „prinţului pe cal alb”, care va veni şi totul va fi bine – o greşeală răspândită

Partenerul cu care femeia poate fi fericire este atras doar de acea femeie care deja se simte armonios şi este împlinită. Atunci ambii în cuplu se simt bine. Pentru asta e necesar să nu cauţi aprobare de la alţii, ci să ţi-o oferi singură.

3. Dacă bărbatul se simte rău, incomod într-o relaţie, el o va părăsi

Din acest motiv nu trebuie să îi indici partenerului că nu e aşa cum trebuie să fie, că nu ţi-a împlinit anumite aşteptări. E straniu să îl învinuieşti pe un bărbat de faptul că e slab, iar apoi să ceri de la el gesturi eroice.

La fel nu trebuie să eviţi toate supărările tale, precum că nici nu ar exista. E important să-ţi realizezi emoţiile şi să le declari calm şi respectuos.

4. Adesea femeile trec cu vedere modul în care arată acasă

Aceasta e genul de greşeală care treptat sugrumă orice relaţie. Noi iubim acei oameni care la rândul lor se iubesc şi se respectă pe sine.

5. Unele femei acordă prea multă atenţie curăţeniei şi gătitului

Uitând astfel să zâmbească, să fie ginaşe şi atente în cuplu. O femeie trebuie să aibă grijă nu doar de aspectul casei, dar şi de cel al propriului corp. Fiecare îşi doreşte să fie iubită şi admirată. Ca bărbatul să-i fie alături pentru că astfel vrea el. Doar în acest caz sunt fericiţi ambii.

6. Uneori femeile fie nu se dezvoltă, fie opresc să se dezvolte după ce se căsătoresc.

Treptat această familie ajunge la momentul când nu mai rămân teme de discuţie şi soţul îşi învinuieşte soţia de faptul că „în afară de ciorbă nu o mai interesează nimic”. Nu putem trăi doar cu un ambalaj frumos lipsit de esenţă. Faţă de o astfel de persoană e foarte uşor să-ţi pierzi interesul.

7. Multe familii cedează pentru că în interiorul acestora se implică mamele, taţii şi alte rude

Atât timp cât soţii nu au repartizat priorităţile: familia sau părerea părinţilor, fericirea lor mereu va fi sub semnul întrebării. Într-un cuplu nu trebuie să se implice nimeni în afară de soţ şi soţie.

Aşadar, de la greşeli să trecem direct la modalităţi de prevenire a infidelităţii masculine.

1. Sentimentul de fericire şi bucurie e cel mai important. Femeia trebuie să aibă grijă de starea sa de confort şi linişte. Trebuie să-şi permită să fie „fetiţă”. Copilul mereu în primul rând se gândeşte la ce vrea el. Astfel, genul frumos nu trebuie să uite de echilibrul emoţional şi spiritul optimist.

2. Eliberarea de alarmare şi nervozitate, pentru că anume ele nu-i permit femeii să fie cu adevărat senzuală. Mecanismul uman e programat astfel ca să reacţioneze instantaneu la pericol. Şi mai des decât e cazul, femeile încep să analizeze în exces şi să panicheze. Cu toate astea nu e cazul să discuţi cu partenerul tău toate chestiile mici ce te deranjează, pentru asta apelează la prietenele tale.

3. Explică-i partenerului tău cât de important pentru tine e să comunici cu el. Îndeosebi că ai nevoie ca el să-ţi vorbească despre sentimentele sale.

4. Ai grijă de aspectul tău, nu doar când ieşi undeva, dar şi în casă. Alege haine comfortabile, dar nice.

5. Fă-ţi mici surprize zilnice.

6. Mânâncă mâncarea pe care o savurezi – nu cantitatea contează, ci calitatea.

7. Planifică de dimineaţă ce lucruri plăcute vei face. Trebuie să fie cel puţin trei şi nu neapărat să fie grandioase. Doar tu ştii ce să faci pentru a-ţi ridica dispoziţia. Aşa că fă-ţi o listă din start. O plimbare cu prietenii sau o zi la shopping.

8. Fă efort fizic zilnic. Poţi merge pe jos sau poți alerga de dimineaţă, poţi lua abonament la bazin.

9. Organismul are nevoie de o anumită cantitate de apă. Dacă nu o primeşte, nu funcţionează îndeajuns de bine. Poate ridica nivelul de stres şi oboseală.

10. Apreciază cu adevărat rezultatele tale. Trebuie să ai apropbarea ta în primul rând. Nu fi prea autocritică cu sine.

Cel mai important este să simţi că bărbatul care a intrat în viaţa ta îşi merită locul. Serveşte-i drept muză şi motivează-l prin modelul propriului comportament.

Sursa :