De ce pleacă bărbaţii buni? Unele femei se înşală mult…

Femeile se înşală foarte mult, crezând că bărbaţii care le părăsesc aleargă la acele femei graţioase, care miros frumos, care sunt mai feminine. Nu! Nu este aşa! Intimitatea şi frumuseţea nu au legătură cu asta. Excludem din start cazurile unor bărbați imaturi, lași și egoiști, care trădează fără a avea remușcări. Nu despre ei e vorba. 

Primul motiv pentru care bărbaţii buni îşi părăsesc femeile este neglijarea. Un bărbat conștient și matur emoțional nu se va îndepărta de femeia care îl iubește și are grijă de emoțiile sale. Și invers, va pleca de lângă femeia care este sigură că el va răbda şi că nu îi prea pasă. Dar nu! Dacă femeia va încerca să facă un animal de companie din bărbatul ei, acesta mai devreme sau mai târziu va pleca.

Un bărbat este un lider. Un leu. Cum deci să faci animal de companie din regele animalelor? 

Al doilea motiv pentru care bărbaţii îşi părăsesc femeile este anularea spaţiului personal. Este un motiv foarte important. Femeia se înşală crezând că, dacă bărbatul locuieşte deja cu ea sau este căsătorit, iau micul dejun împreună, fac dragoste, atunci nu ar trebui ca el să aibă timp liber şi ea trebuie să îi controleze fiecare pas. Orice om va fugi de aşa femeie, chiar şi cu riscul de a rămâne singur, doar să poată respira.

Femeia nu trebuie să blocheze oxigenul pentru bărbatul său, chiar dacă sunt căsătoriţi, au copii şi sunt împreună de mult timp.  Fiecare persoană trebuie să aibă întotdeauna propriul său timp, propriul său reper de linişte şi pace, în care să nu fie nimeni, în care nimeni să nu treacă dincolo. Femeia trebuie să lase bărbatul să se simtă liber lângă ea şi vor fi toţi fericiţi.

Al treilea motiv pentru care bărbaţii părăsesc femeile este lipsa de recunoştinţă. Ar părea la prima vedere că este un fleac. Dar este la fel de important. Bărbatul are grijă de femeia iubită, o iubește și o protejează. Drept răspuns, primește indiferență. Aici intră şi toate celelalte lucruri pe care le face un bărbat, iar femeia le primeşte ca pe un tribut. Dragi femei, fiți recunoscătoare pentru iubire. Chiar şi pentru lucrurile care nu neapărat necesită mulţumire. Nu este atât de greu. Bărbatul va face mult mai multe pentru voi.

Al patrulea motiv pentru care bărbaţii părăsesc femeile este neglijarea femeilor a propriului suflet și corp. Unele femei cred că, dacă se trezesc alături de bărbaţii lor deja de câţiva ani, acest lucru este egal cu faptul că mai mult nu trebuie să se îngrijească pentru el. Dacă femeia vrea să trăiască toată viaţa cu bărbatul iubit, atunci în fiecare zi trebuie să aibă grijă de corpul ei, să folosească parfum, să privească spre el cu drag. 

Al cincilea motiv pentru care bărbaţii părăsesc femeile este că nu te mai iubeşte. Da, este cel mai neplăcut şi umilitor sentiment. Dar nimeni nu aparține nimănui. Trebuie să îl lași să plece. Nu poţi impune dragostea cu forța. Dar el va fi sincer cu tine și îți va spune despre asta, fără să te trădeze. 

Al şaselea motiv pentru care bărbaţii părăsesc femeile este pentru că se simt neînţeleşi în relaţia cu ea. Dacă femeia este mereu fără dispoziţie, dacă mereu este pusă pe ceartă şi mereu este morocănoasă, bărbatul la început va evita să se întoarcă cu drag acasă, până va pleca de tot. Femeia trebuie să fie o sărbătoare în casă, să fie bucurie şi fericire, veselie şi energie, să fie puterea bărbatului. Să fie cea la care bărbatul să vrea cu drag să se întoarcă acasă. 

Și da, totul este reciproc într-o relație. E valabil pentru ambii parteneri să țină cont de dorințele și nevoile celuilalt. Doar așa putem construi o relație sănătoasă, durabilă, plină de dragoste.

Sursa :