De ce oamenilor inteligenți le este atât de dificil să fie fericiți

Deseori inteligența le poate aduce oamenilor bătăi de cap incredibile. Ea le poate afecta considerabil chiar și drumul către fericire și armonia cu ei înșiși. Iată câteva motive, care demonstrează acest lucru:

  • Standardele oamenilor inteligenți sunt deosebit de înalte

E minunat să ai anumite standarte în viață. Ele te ghidează spre succes, ajutându-te să nu îți disconcentrezi atenția pe lucruri inutile sau nevaloroase. Oamenii inteligenți au standarde cu adevărat înalte. Și acestea se extind asupra tuturor domeniilor vieții lor: viață personală, carieră și scopuri.

Dar în momentele în care realitatea crudă se ciocnește cu aceste standarde aproape utopice, ei se dezamăgesc, în primul rând, în ei înșiși. Această ordine a lucrurilor îi deprimă și îi dezarmează de foarte multe ori.

  • Oamenii inteligenți rareori se bucură de starea prezentă a lucrurilor, fără a încerca să le schimbe

Deseori se întâmplă ca oamenii cu un intelect de apreciat să aibă tendința de a îmbunătăți fiecare aspect al vieții lor. Nimic nu li se pare suficient de bun. Totul este imperfect, și asta le poate provoca anxietate. Ei uită că frumusețea adevărată a lucrurilor se ascunde în imperfecțiune.

  • Majoritatea intelectualilor au tendința de a se supraconcentra pe tot ce le înconjoară

Obișnuința de a analiza fiecare detaliu, de a desprinde avantajele și dezavantajele existenței acestuia și, în general, rolul lui în edificarea unui întreg, poate fi extrem de toxică. Da, acesta este un exercițiu incredibil de antrenare a logicii și raționalității, dar el vă mai și deconectează de la viața reală, de la emoții și trăiri vii.

  • Puțini oameni îi înțeleg cu adevărat

Comunicarea reprezintă o sursă puternică de fericire. Practicând-o corect, ne angajăm în adevărate pocăințe ale sufletului, eliberându-ne de poveri emoționale grele, de griji și reflecții toxice.

Chiar și oamenilor cu un nivel de inteligență semnificativ le trebuie comunicare. Mai ales ținând cont de obișnuința lor de a supragândi totul. Dar problema este că puțini îi înțeleg, cu adevărat. Și asta înseamnă că lumea lor lăuntrică rămâne invalidată de către cea reală, fapt care îi inhibă semnificativ. Dacă însă ei încearcă să-și găseasă gânditori la fel de profunzi ca și ei, ei descoperă că acest lucru e o adevărată provocare.

Sursa :