De ce oamenii săraci își cumpără mașini scumpe – explicație psihologică

Observând în stradă atâtea mașini luxoase, te tot întrebi oare cât de bogați sunt oamenii?

Unde au dispărut mașinile simple și practice care nu lovesc la buzunar și nu miră pietonii.

Mai rămâne o dilemă și faptul că numeroși șoferi sunt deținătorii automobilelor de lux. Statistica arată că doar 10% dintre mașinile de import sunt luate în credit.

Să fim sinceri, nici nu ne mai miră faptul că astfel de mașini își găsesc locul prin parcări pentru că benzina e prea… scumpă.

De ce facem asta?

De ce cumpărăm mașini atât de costisitoare când nu ne putem permite acest lucru?

,,Jucăriile” fancy se încadrează perfect în logica ,,săracului tipic”.

Răspunsul se afla chiar la suprafață, creierul nostru poate fi împărțit în 2 componente: cea animalică (instinctele și emoțiile) și cea critică (inteligența și gândirea analitică).

Persoana ghidată de instincte și emoții are de recapitulat multe în domeniul logicii. El mereu vrea să se evidențieze din mulțime, sa fie mai important, mai influent, mai respectat.

Oamenii care judecă obiectiv înțeleg că rolul principal al telefonului este de ne permite sa contactăm la distanță, al ceasului – de a ne arăta ora, al automobilului – de a ne duce din punctul A în punctul B.

Cu atât mai mult un om deștept tinde să se evidențieze din mulțime datorită potențialului său intelectual și logicii sale proeminente.

Un alt motiv din care rezultă aceasta inegalitate economică în societate este economia instabilă și slabă a tării. De regulă, „problema luxului” apare în țările cufundate in criză, acolo unde nu există clasa sociala medie, unde societatea se împarte stric în bogați și săraci.

Deci, cum am spus și anterior: cheltuielile exagerate pe lucruri care oferă statut au drept scop flatarea egoului celui care cumpăra.

Aceasta este o iluzie

Doar persoanele limitate pot fascinate de bunurile materiale ale altui om. Doar cei ipocriți dau dovadă de respect unuia cu mașină din 2018.

Oamenii săraci nu înțeleg asta, cu părere de rău. Din acest motiv cei săraci nu pot nici să economisească, nici să câștige și nici sa adune.