fb

De ce oamenii sănătoși fizic nu au garanția longevității și a fericirii?

Credeți-mă, realitatea în care trăim este mult mai simplă decât o interpretăm noi. Și asta din motiv că suntem obișnuiți să gândim șablonat, așa încât ori de câte ori întâlnim o problemă, începem să o explicăm prin stereotipurile pe care le-am acumulat de la generațiile anterioare.

În realitate, bolile psiho-fiziologice nu sunt un produs al mediului ecologic nesănătos, a unui stil de viață sedentar sau a alimentației incorecte. Ba dimpotrivă!

Omul este un mecanism de adaptare perfect, fiind flexibil și suprarezistent la schimbările din interiorul propriului organsim, el își construiește de unul singur sănătatea!

Există oameni bolnavi atât în mediile urbane, cât și în cele rurale. Același lucru e și cu oamenii care locuiesc în preajma uzinelor sau a munților. În realitate, procentul așa-numitelor influențe ale factorilor negativi, menționați mai sus, e minuscul. Ceea ce ne definește, în măsură grandioasă sănătatea, este neadaptarea, adică trecerea bruscă de la un mediu la altul sau interpretarea negativistă a mediului în care existăm.

Toate aceste lucruri se explică foarte simplu. Bolile sunt produsul programării noastre psihologice!

Totul e în capul nostru, armonia sau dezechilibrul, eufonia sau disonanța, fericirea sau disperarea.

Noi suntem stăpânii propriei noastre sănătăți, mai ÎNTÂI din perspectiva psiho-emoțională, și doar apoi și din cea fiziologică.

De aceea, iubiți-vă, înțelegeți-vă și alintați-vă!

Dacă nu vă simțiți confortabil în mediul în care trăiți, în familia din care faceți parte, în cariera pe care ați ales-o, ascultați-vă sufletul și faceți schimbările necesare pentru a vă garanta bunăstarea, căci doar în acest fel veți putea trăi o viață lungă și fericită!

Source :

the-golbii