De ce o femeie demnă preferă singurătatea decât o relație

Se spune că o femeie este fericită dacă are alături pe cineva drag, dacă trăiește într-o relație sănătoasă. Dar uneori totul este o iluzie. Femeia se trezește peste ani că se află într-o relație fantomă, în care partenerul este absent și indiferent.

Sufletul ei nu a cunoscut adevărata iubire, de prea multe ori a fost ocupat să plângă, să sufere, să lupte cu gelozia, cu ura, cu infidelitatea partenerului. În asemenea momente, femeia își va face drum prin toate îndoielile și va alege singurătatea. Iată care sunt motivele:

Ea nu este pregătită pentru o relație

Ea se simte bine și așa, într-o relație cu sinele. Nu vede necesar apariția unui bărbat în viața ei. Poate din cauza trecutului ei, poate din simplul motiv că iubește libertate deplină și nu vrea altă responsabilitate.

Poate nu vrea o relație pentru că încă nu a întâlnit bărbatul care să o facă să spună un „da” hotărât. Oricare ar fi motivele, ea încă nu este pregătită să se implice într-o relație corectă și nici nu vrea una de suprafață.

Ea nu acceptă pe oricine alături

Având un trecut în spate și o experiență de viață, femeia alege să trăiască singură, decât într-o relație cu oricine. Ea nu mai acceptă orice bărbat alături, pentru că știe că merită mai mult.

Ea nu va cerși iubirea, pentru că știe că trebuie să apară natural. Ea este femeia care nu va permite nimănui să se folosească de sentimentele sale și să le arunce ca pe niște lucruri inutile.

Are valori și limite cărora un bărbat nu le face față

Ea este femeia cu limite și valori clare. Niciodată nu va accepta să se transforme în victimă de dragul unui bărbat. Ea este femeia demnă și puternică care va contesta fricile, ura, infidelitatea și prostia unui bărbat, ținându-le departe de sine.

Nu toți bărbații sunt suficient de maturi emoțional încât să accepte alături de sine o femeie puternică, inteligentă, demnă de a se implica într-o relație serioasă.

Se respectă prea mult

Astfel de femei știu ce vor și de-a lungul vieții. Au învățat să se respecte, să se iubească pe sine, să știe cine sunt. Femeia demnă va alege singurătatea tocmai pentru că nu vrea să tolereze lipsa de respect din partea unui bărbat.

Ea niciodată nu va fi de acord cu ceea ce nu este demn de ea, nici cu lucrurile care nu o reprezintă. Ea este femeia care se poate bucura de clipele petrecute cu sine însăși, care iubește viața așa cum și-o construiește.

Are alte priorități

Femeia poate alege să rămână singură decât într-o relație atunci când se conduce după propriile sale reguli și are cu totul alte priorități. Poate la moment vrea să se axeze mai mult pe muncă și pe ideea de a-și construi o carieră de succes.

Poate că pentru ea este mult mai important acum să-și realizeze toate visurile și dorințele pe care le-a adunat încă din copilărie. O relație nici nu se vede la orizontul planurilor sale de viitor.

A învățat să se bucure de fiecare clipă

Anume așa reacționează și femeia care alege singurătatea în locul unei relații. Ea a învățat să se bucure de fiecare moment al vieții sale. De fiecare răsărit sau apus de soare pe care îl poate petrece în liniște și armonie.

Ea a făcut pace cu sine și nu va mai permite ca altcineva să vină să-i tulbure liniștea. Să-i perturbe echilibrul interior asupra căruia a muncit mult ca să-l obțină.

A suferit în trecut

Femeia care a suferit în trecut are nevoie să simtă iubirea altfel. Ea va alege singurătatea pentru că de prea multe ori a ales durerea. Va alege singurătatea pentru că de prea multe ori a ales jertfirea de sine și a cedat în fața iubirii.

Nu a primit nimic în schimb decât trădare, lipsă de respect, gelozie nefondată. Ea nu va mai permite unui bărbat să mai intre forțat în sufletul său. Acum a făcut ordine în gânduri și în viață. Vrea ca totul să rămână anume așa.

© De Vorbă cu Tine