De ce dragostea nu este suficientă pentru voi și pentru relația voastră

Anul trecut am fost martora multor despărţiri. Despărţiri la care nu m-am așteptat, așa cum nu s-au așteptat și acele cupluri. Dar toate aveau un detaliu comun: ei încă se mai iubeau reciproc. Dar asta nu era suficient pentru a păstra relația…

Înainte credeam că dragostea acoperă orice neajuns. Dar am înțeles apoi că o iubire nu este suficientă. Și iată de ce:

Poți să iubești omul care nu ți se potrivește. 

Poți să iubești enorm pe cineva, dar să nu fie omul tău. Puteți să fiți prea diferiți, sau prea focusați pe dorințele personale. Sunteți încăpățânați sau nepricepuți în a menține o relație.

Poți să iubești pe cineva, dar încă nu a venit timpul. 

Cineva dintre voi poate să nu fie pregătit pentru o relație serioasă. Cineva poate că a obosit de la multe relații fără rost. Cineva vrea familie și cineva aventură.

Poți să iubești pe cineva, dar în calea voastră sunt părinții. 

Este o problemă. Părinții pot influența multe lucruri, chiar dacă e început de 2017 și s-a părea că lucrurile stau mai independent decât de obicei.

Poți să iubești pe cineva, dar nu poți să trăiești cu el.

Iubești, dar vă certați de 100 de ori pe zi. Iubești, dar el muncește zile și săptămâni întregi. Iubești, dar el mereu e ocupat sau stă pe rețelele de socializare.

Poți să iubești pe cineva, dar te forțează să iubești mai puțin. 

E un paradox, dar se întâmplă asta. Dragostea este un drog, iar când cineva presează, învinuiește și ceartă permanent, nu ma iubești la fel.

 

 

Adevărul e că dragostea există atunci când merge mână în mână cu respectul, accptarea, încrederea și compatibilitatea. Relațiile care se bazează doar pe dragoste nu țin decât până la prima adiere de vânt.

 

 

 

Sursa :