De ce nu trebuie să te îndoiești de convingerile tale

Închide ochii și imaginează-ți că stai într-o celulă mică și îngustă. Este complet întuneric, ceea ce nu este surprinzător, deoarece nu există nici o fereastră prin care să poți vedea cel puțin o rază de lumină. Stai de foarte mult timp în această celulă și în fiecare zi ți se pare că pereții se micșorează tot mai mult și mai mult.

Din disperare ai pierdut chiar și cea mai mică speranță de a găsi cheia cu care să deschizi ușa ce duce spre libertate și, cumva, te-ai resemnat că asta îți este soarta. Acesta este sfârșitul. Ai uitat deja cum este să te ridici dimineața din pat ca să vezi soarele strălucitor.

Ai uitat să miroși cafeaua și să te bucuri de ciripitul păsărilor. De fapt, ce este această celulă? Ce reprezintă ea? Este mintea ta plină de o mulțime de gânduri negative, de anumite convingeri care au fost dintotdeauna îndoielnice și care au limitat mult timp succesul și creșterea ta, convingeri care au negat toate încercările tale de a obține fericirea pe termen lung.

Doar tu ești persoana responsabilă pentru îndeplinirea tuturor obiectivelor tale. Când vei reuși și vei pune la îndoială toate convingerile tale, vei scăpa de toate lucrurile negative din mintea ta. Convingerile care trebuiesc testate cel mai des sunt cele care se referă la modul în care gândești despre sine.

Când crezi că nu ești în măsură să realizezi ceva, în subconștientul tău îți sabotezi succesul. Când aceste convingeri prind rădăcini în conștiința ta, devine ca o profeție care se împlinește și te vei simți vinovat pentru fiecare eșec al tău.

Autodistrugerea este foarte amețitoare și toxică

Din momentul ce mintea ta se va umple cu această otravă, îți va fi imposibil să te vezi pe sine în realitate. Vei fi oprit de toate lucrurile distructive care anulează orice șansă la fericire. Probabil, nu de puține ori ai crezut că nu ești destul de puternic pentru a realiza ceva.

Această convingere care a fost pilonul principal al personalității tale ți-a distrus viața. Iar pe lângă această convingere s-au adunat și altele asemenea care te-au făcut să fii sigur că nu ești bun de nimic. Așa cum nu poți bea ceva dintr-o cană goală, la fel nu poți face față tuturor urcușurilor și coborâșurilor înevitabile ale vieții dacă încă de la început ai adunat priorități și convingeri greșite.

Iată câteva moduri în care să scapi de aceste greșeli ca să atingi fericirea pe care o meriți:

1. Definește declanșatoarele.

Pot fi cuvintele, fenomenele, oamenii sau anumite situații care odată te-au supărat, te-au rănit și ele cumva îți otrăvesc gândurile. Sentimentele tale în aceste situații sau cu acești oameni care îți activează aceste declanșatoare te vor ajuta să înțelegi tiparele de gândire care le însoțesc.

2. Pune la îndoială ceea ce îți spui despre aceste declanșatoare.

Sentimentele și gândurile sunt strâns legate între ele. Anume emoțiile pe care le ai tu îți arată cât de negative sau pozitive sunt modelele tale mentale. Atunci când ești furios, privește mai atent la propriile gânduri și vezi care dintre ele interacționează cel mai bine cu realizarea fericirii.

3. Fii atent la gândurile tale și fă-le mai pozitive.

În același mod în care o acțiune declanșează o reacție corespunzătoare, gândurile pozitive provoacă emoții pozitive, care, la rândul lor te fac mai activ și mai încrezător și astfel vei obține mai mult succes. Odată ce recunoști gândurile negative, lucrează asupra acestui fapt și schimbă convingerile.

4. Zilnic scrie cât mai multe afirmații pozitive.

Devii treptat cel care crezi că ești. Cu cât mai mult exersezi o abilitate, cu atât devii mai priceput la ea. Când înveți ceva nou, creezi conexiuni între neuronii creierului tău. Când aplici cele învățate, aceste conexiuni devin mai puternice și mai stabile. La fel e și cu gândurile. Dacă le vei repeta, ele vor pătrunde în subconștientul tău și te vor domina.

Afirmațiile zilnice pozitive te vor ajuta să ții mintea curată, pozitivă. Niciodată nu este prea târziu să schimbi modul în care te vezi pe sine însuți și să-ți schimbi convingerile interioare în direcția potrivită. Dar acest lucru se va primi doar dacă vei pune la îndoială aceste convingeri. Atunci vei deveni liber cu adevărat și te vei bucura de tot ce îți oferă viața.

Sursa :