De ce nu reușești să-l lași în trecut, cât de mult ai încerca

Fiecare din noi a trecut prin experiența întâlnirii unei persoane care a lăsat amprente asupra sorții noastre. Această persoană devine pentru noi cineva de neuitat, care fără milă rămâne în suflet și minte.

Influența acestei persoane a devenit atât de semnificativă, încât a schimbat totalmente viața noastră. Dacă e în bine sau în rău, nu știm, dar principalul că a reușit să schimbe anume partea care trebuia să fie schimbată.

Indiferent de ceea ce vom face noi mai târziu, indiferent de cât timp a trecut, oricât de mulți oameni am întâlnit, în minte și în inimă încă ne amintim de cel care ne-a schimbat pentru totdeauna. 

Orice relație vom avea în viitor, el va rămâne în amintirea noastră pentru totdeauna.

Să-l lăsăm să plece ar însemna să uităm influența pe care a avut-o în viața noastră. Să-l lăsăm să plece ar însemna să ne luăm rămas bun de la acea perioadă a vieții în care am fost atât de fericiți . Sau nu…

Suntem strânși legați de o poveste ce a influențat toate relațiile ulterioare. Chiar dacă la moment ne simțim ușurați că ne-am despărțit, continuăm să accesăm pagina acestei persoane pe rețelele de socializare. Ne întrebăm dacă este fericit, dacă nu e mai fericit ca noi…

Ne întrebăm dacă a văzut poza noastră nouă postată pe pagină. Ascultăm melodiile care ne amintesc de trecutul nostru împreună cu el. Deși ar părea că azi suntem fericiți, el continuă să trăiască undeva în interiorul nostru. Noi ne continuăm viața, dar o parte din el încă a rămas cu noi. 

Undeva, în interiorul nostru, ne dăm seama că acesta nu este sfârșitul.

Suntem mereu gata să revenim la comunicarea cu el ca la un vechi prieten și ne gândim că mai bine așa, decât deloc. Mai bine așa, decât să îl scoatem complet din viața noastră. Dar! De ce să continuăm să lăsăm în mintea și inima noastră pe cineva care nu mai este demn?

Nu putem uita din mai multe motive. Dacă vom elibera această persoană  din viața noastră, ar însemna să uităm tot ce a fost frumos, tot ce el a lăsat frumos în urma lui și tot ceea ce ne-a făcut să creștem ca persoană. Influența lui în viața noastră a fost foarte puternică, încât ne-a schimbat viața.

Alături de el am crezut în dragoste, în soartă. Azi sperăm să găsim pe cineva la fel, care să poată trezi din nou acest sentiment în noi. Și acest foc din trecut se va stinge doar atunci când vom întâlni o persoană demnă, pe cineva care să ne schimbe viața mai mult decât ne putem imagina. 

Sursa :